10 Dingen die je echt niet moet doen als je met een baby op vakantie gaat

04.07.2022 06:00

Heerlijk, vakantie! Zon, zee, living la vida loca! Jaja, jij bent misschien meteen in je Lloret de Mar-stemming zodra de laatste werkdag erop zit, maar op vakantie met een baby is toch echt een ander verhaal dan relaxed achterover met een cocktailtje in je hand. Wees gewaarschuwd! 

Deze dingen moet je echt niet doen als je met je baby op vakantie gaat.

1. Travelling light
Ja, backpacken met 3 kilo was altijd enig, maar voor je baby van 3 kilo moet je nu minstens 12 kilo aan meuk meezeulen om het prettig te hebben. Doe niet dom, neem genoeg eten mee in het vliegtuig (3 keer zoveel dan nodig, want wat als je vertraging hebt?). Neem ook genoeg luiers mee voor als je baby opeens gaat diareren (de natuurwetten zeggen dat baby’s juist gaan spuiten als alles anders is. Lees: vakantie).

LEES OOK: Weg met dat schermpje! 40 Supertoffe dingen om met je kinderen te doen deze zomer.

2. Poedermelk in het buitenland kopen
Wat de boer niet kent, vreet-ie zelden. Dus wees niet koppig en neem je eigen, vertrouwde melk mee. Sommige kinderen doen niet moeilijk, maar je zult maar net een exemplaar hebben dat drinken weigert omdat de melk net wat zoeter/zwaarder/raarder is dan thuis en je zit met de gebakken peren.

3. Een hotel/appartement/tent bestellen waar geen airco is
Doe. Het. Je. Baby. Niet. Aan. 40 graden is voor niemand leuk, al helemaal niet voor je baby. Echt niet.

4. Zomaar op de bonnefooi gaan rijden
Ja, avontuur is enig. Als je 23 bent en onbezonnen. Maar met een baby moet je uiterst nauwkeurig veldwerk doen, want anders ben je de lul. Zijn er echt babybedjes op de hotelkamer? En zit daar een matrasje bij? Welk huisje in het resort heb je? Want met je baby wil je niet naast de disco zitten, hoor, maar aan het verste uiteinde van het park. Weet je zeker dat die babyfoon werkt? En dat er genoeg verschoningsplekken zijn? Kortom, doe je huiswerk voor je reis een living hell wordt.

5. Zelf willen koken
Een reis met baby is enorm intensief. Zorg dat je zelf ook aan je trekken komt. En dat kan door iets te boeken waar je niet hoeft te koken. Dat scheelt boodschappen doen, koken, plannen, schoonmaken, op- en afruimen. Echt, trap er niet in, betaal een paar honderd euro extra, geef je over aan pizza en patat en laat je verwennen.

6. De kracht van miniclubs onderschatten
Ga naar een resort of camping waar je je baby drie uurtjes per dag kunt stallen. Om bovenstaande redenen: zodat jij ook tot rust komt. Echt, die miniclubs zijn een uitkomst waar je u tegen zegt. Maar echt. Maak er gebruik van. Is niet zielig voor je baby, die vindt het ook best fijn als mama niet de hele dag in z’n nek zit te hijgen.

7. Je man lekker laten luieren
Omdat die schat het zo zwaar heeft gehad op zijn werk. Jij ook, ja?!?! Dus laat ‘m van zijn luie reet komen om de tent aan te vegen, broodjes te smeren of die leuke excursie te boeken.

8. Op je centen letten
Als je gaat lopen krentenkakken, schiet het allemaal niet op. Geef je over aan je vakantie, en smijt met dat geld. Koop die buggy als-ie je leven net wat makkelijker maakt, geef je over aan al die leuke babyproducten die ze hier niet verkopen, toe maar. Je baby is maar één keer baby en dat is deze vakantie!

9. Denken dat die zon niet zo fel is
Dat issie wel, ook achter die wolkjes. Smeer je kind in, houd ‘m uit de zon tussen 12-15 en doe een dikke middagdut.

10. Denken dat dat water niet zo koud is
Dat is het wel. Zie je blauwe lipjes bij je baby? Hop, water uit en middagdutje doen!

Fijne vakantie!

Tof als kraamcadeau of gewoon voor jezelf: bestel hier de boeken van Franke.