10 Kleine rampen tijdens de ochtendspits (arggh!!)

21.05.2020 05:00

De ochtendspits is erger dan de avondspits. Gewoon, omdat je dan ergens op tijd moet zijn (werk, crèche, school bijvoorbeeld). Wat er allemaal moet gebeuren om op tijd te komen, is soms gewoon echt wel een beetje om te huilen. 

Tien dingen die me gebeurden tijdens de ochtendspits. 

1: Een ondergescheten slaapzak
Opgemerkt om 05:50. Incluis romper, pyjama en beddengoed natuurlijk. Joy, die baby’s die tanden krijgen. Als een windhond naar boven, wasmachine aan en hopen dat ik er ‘s avonds aan denk om de boel naar de droger over te hevelen. Vast niet.

2: Een boterham met zebra-hagels. Op- en in de bank.
06:30. Tuurlijk, trek ‘m open en leg één helft lekker met de natte kant op de bank. Top. Boenen dus.

3: Barfaanvallen
Ik word meestal rond 06:15 met mijn eerste barfaanval geconfronteerd. Gelukkig alleen in m’n haar en over mijn pyjama en de bank. Omkleedronde 1 voor de baby.

4: Gezeik. En het woord ‘nee’.
Jezus, ik wist niet dat je nee op zoveel verschillende toonhoogten kon uitspreken. 07:00: ‘Ikke wil niet naar de cleshj mamma’. ‘Nee ik ga niet aankleden. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.’ ‘Ga jij mij naar de cleshj brengen mama. NEEEEEEEE jij moet mij brengen niet papa.’

5: Kinderen met stylings-issues
En doorrrr. 07:10: NEEEEEAAAAAHHHHHH  niet deeeeeze maaaam-haaaaaa ik wil deze trui niet aan, ik wil de panda-trui. Jij moet die pakken. Nee de tijger mammaaaaaah ikke wil de tiijjjjjger. Doeg leuk aangekleed kind, hoi malle eppie. Drie verkleed-rondes later is-ie in ieder geval bedekt.

6: Kots na het douchen
Tweede kots-aanval om 07:20. Voltreffer op m’n schone blouse dit keer, en natuurlijk zijn eigen kleding. Snel naar boven, omkleedronde 2 voor de baby én mezelf.

7: Onvindbare sokken
Eenmaal weer beneden; 07:30: Baby’s sokken kwijt. Hij probeert vuur te maken met zijn voetjes waardoor zijn sokken onvindbaar raken. Heeeeeeel irritant onder tijdsdruk.

8: Fietssleutels kwijt
Op het moment dat je de bus moet halen. Fuck me, laat maar zitten, ik loop wel. Bus uiteraard gemist. Tijd: 07:40.

9: Make-up vergeten
Eenmaal in de bus wrijf ik over m’n ogen en bedenk ik; hey daar zit geen mascara op. Ik dacht al dat het te soepel ging vanochtend. Thank god voor de noodsupply in mijn tas.

08:10: Blieb. I made it. Mijn werkdag kan beginnen. Ik start met een ‘Hey goedemorgen!’ door de kantoortuin. Ik open mijn computer, haal mijn ontbijt uit mijn tas en scan m’n mailbox. En daar komt de eerste kutopmerking; ‘zo, jij gaat ff lekker ontbijten in de baas z’n tijd? Kun je dat niet thuis doen?’  Nee. Dat kan dus niet nee. Lul.

10: Brainfreeze: consultatiebureau
Onbekend nummer belt; consultatiebureau. Shit, afspraak vergeten. Waaaaaarom heb ik dat niet op een niet-werkdag gepland? Oja omdat ze NOOOOOIT flexibel zijn met de afspraken. Nu dus 5 weken wachten tot we weer ‘mogen’ komen.  

En, was jouw ochtend ook zo gezellig? 

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Tekst: Ilse Duijn