10 Murphy’s Law-momenten die je geheid (gaan) overkomen in het moederschap

09.08.2015 05:00

Charlotte blijft er maar in trappen. Als ze denkt: nu heb ik even tijd om te bellen, slapen, poepen of iets anders doodgewoons – dan gaat het altijd mis!

Mijn dochtertjes bekvechten nogal veel. Over wie de deur mag opendoen bijvoorbeeld, wiens jasje op het blauwe haakje van de kapstok mag hangen of over wie Elsa ‘is’, van Frozen. Eigenlijk is alles wel een potentiële aanleiding voor een bitchfight.
Maar laatst was daar ineens een ochtend die verliep als in een droom: ze speelden superlief samen. Niet vijf seconden, maar wel een dik uur was het The little house on the prairie in mijn eigen huiskamer.
Dit moment moest ik vastleggen!
Dus maakte ik een foto van mijn twee engeltjes die gezusterlijk met de poppen speelden, en stuurde die naar Sebastian met een tekst in de trant van: ‘de dag waarvan ik niet had durven hopen dat ‘ie komen zou’ – ofzoiets. Maar ik had nog niet op send gedrukt of er werd een pop afgepakt. Aan haren getrokken. Gegild. De eerste ruzie was een feit en er zouden er nog velen volgen die dag.

Zul je altijd zien, dacht ik, stuur ik net dat berichtje, krijg je dit.
Eigenlijk kent het moederschap natuurlijk talloze van dit soort ‘Murphy’s Law’-momenten.

Herken je deze?

LEES OOK: 1-secondeklusjes die mijn kinderen weigeren te doen

1. Je hebt net uitgebreid gepronkt met het goede doorslaapgedrag van je baby/kind. Nee hoor, jij hoeft er ‘s nachts eigenlijk nooit uit.
Murphy’s law:
De volgende drie nachten besluit je hartedief zonder aanwijsbare reden ineens uren achtereen te gaan spoken.

2. In een opruimerige bui heb je wat speelgoed weg gedaan waar je kind al tíjden niet naar omkijkt.
Murphy’s law:
De dag ERNA geeft je kleine plots aan heel erg behoefte te hebben aan de net weggegooide Puk/Flappie of Snoesje.
Leg dat maar eens uit.

3. Als je denkt dat je kinderen opgaan in hun spel/filmpje, sneak je naar de wc om eindelijk in alle rust te kunnen poepen.
Murphy’s Law: Het slot is nog niet omgedraaid of de eerste nieuwsgierige meldt zich hard bonzend voor de deur: ‘Mam, wat doe je daar?’

4. Je hebt één dag geen rauwkost in huis.
Murphy’s Law: Zoonlief geeft zomaar out of the blue aan zin te hebben in tomaat én wortel (wtf!?)

5. Nee, jouw baby huilt eigenlijk niet of nauwelijks, die is zo relaxt en easy going, vertel je tijdens de terugkomdag van de Zwangerschapsyoga.
Murphy’s Law: Een half uur verder zet je mini-me een keel op waar het iedere-eerste-maandag-van-de-maand luchtalarm spontaan bij verbleekt.

6. De kinderen slapen en je partner en jij hebben eindelijk weer eens tijd (En puf. En zin) voor wat qualitytime onder de dekens. Die kans grijpen jullie met beide handen aan.
Murphy’s Law: Als de boel net goed op stoom is, hoor je vanuit het niets ineens een kinderstemmetje naast het bed: ‘Mam, er zit een krokodil onder mijn bed.’

7. Je doet een dagje dierentuin en bent voor één keer vergeten extra ondergoed en schone kleren mee te nemen voor je net zindelijke peuter. Maar ach, het gaat nu al zo vaak goed.
Murphy’s Law: Al bij de pinguins (je bent net binnen) heeft je kind een ongelukje en raakt doorweekt tot op haar sokken.

8. Je staat op het punt naar een feest te vertrekken, gehuld in een nieuw, brandschoon wit bloesje, en je denkt nog wel even hup, hup snel een kusje te kunnen geven aan je dreumes.
Murphy’s Law: De dreumes bespringt je enthousiast en veegt en passant zijn snottebel en tomatensnor aan je af.

9. Bij de lunch vertel je al je collega’s met onverholen trots dat jouw nakomeling een ijzersterke weerstand heeft en amper tot nooit ziek is.
Murphy’s law: De week erna wordt je kind getroffen door een dubbele ooronsteking met hoge koorts en daar nog een vette bronchitis bovenop.

10. Je hebt net je bloedje(s) voor de tv/ipad geïnstalleerd (normaliter gegarandeerd vijftien minuten rust) omdat je Een Heel Belangrijk Telefoontje moet plegen waarbij een storend kind allesbehalve professioneel is.
Murphy’s Law: Du moment dat je verbinding hebt, staat je driejarige naast je te gillen: ‘Mam, ik moet poeoeoepen!’

Leuk hè, kinderen?

 

LEES OOK: 40 dingen die kinderen geweldig vinden (maar ouders niet)

Foto: Thinkstock.