9 dingen die je nooit meer zult doen nadat je moeder geworden bent

11.07.2019 05:00
dingen, moeder

Och, weet je nog dat je ooit acht uur per nacht maakte, je inkomen gebruikte puur voor je eigen huur/eten/kleren en dat je serieus nooit uit jezelf zou kiezen voor ‘makkelijke schoenen’. Tsja, die tijd is voorbij. En inmiddels ben je daar ook wel aan gewend. Jij hoeft niet per se meer hele nachten op de bar te staan dansen of ladderzat om vijf uur ’s nachts met vriendinnen door verlaten straten te zwieren.

Lees ook: Femke had 5 voornemens toen ze moeder werd. Ze mislukten allemaal

Dat het leven anders zou worden toen je moeder werd, dat had je wel verwacht, maar dat er ook heel, kleine, doodgewone dingen zouden veranderen…nee, dat had je niet aan zien komen. En ach, het waren zulke heerlijke dingen…

1….helemaal alleen je toetje opeten
Ik bedoel, soms wil je gewoon die tien Weight Watcher-punten helemaal voor jezelf houden en geen hapjes chocolademousse in het pruilmondje van een peuter duwen (‘Ahhh, mammie, één hapje? Eén hapje?)

2….mooie dingen in huis halen (of strakke, witte muren ambiëren)
Zo’n prachtige stainless steel koelkast staat mooi in woonbladen, maar als ie onder de handjes van dreumesen en peuters zit en volgeplakt wordt met stickers van Cars en Frozen, tsja, dan is er weinig designerigs meer aan. Och, en die witte muren van je nieuwe huis, die zitten dus binnen een paar maanden onder de butsen en krassen, met name als er kleine jongens in huis zijn die met hun auto’s over muren racen.

3. Midden op de dag The Bold & The Beautiful kijken 
Niet omdat je dat nu zo’n bijster goede serie vindt, maar gewoon omdat je even niks te doen hebt en verveeld de tv aan zet en in een aflevering valt en ‘m ook nog uitkijkt. Zonder reden. Gewoon omdat het kan.

4….van gedachten veranderen
Mensen veranderen wel eens van gedachten, kinderen veranderen de hele tijd van gedachten, maar als je van gedachten probeert te veranderen ten overstaande van je kind, ben je echt doomed.

5….iets maar één keer hoeven zeggen
“We gaan eten, schatje” (“ETENNNNNN!”) “Stoppen bij de stoep, schatje” (“WAT ZEI IK NOU? STOPPEN!!!!!”) “We gaan nu stoppen met ipad kijken” (“ERAF NUUUUUU!!!”)

6…Gewoon even iets doen
Gewoon even in de auto stappen, gewoon even snel douchen, gewoon even een telefoontje plegen, gewoon even snel het avondeten in elkaar flansen. Gewoon even.

7…met volwassenen afspreken
Ja, tuurlijk, je spreekt wel volwassenen, maar dat zijn voor een groot deel toch opvangleidsters, schooljuffen, ouders van andere kindjes en consorten. Het zou toch leuk zijn als je gewoon weer eens tegen een vriendin op zou botsen in de stad en dan spontaan een kop koffie zou kunnen gaan drinken en het even NIET over kinderen gaat

8…je een dag ziekmelden
En dan bedoel ik, voor jezelf. Heel soms doe je het wel, maar dan is het omdat je geen oppas kunt vinden voor je kind met waterpokken, maar zo’n dag waarop je in je pyjama blijft hangen, op de bank onder een dekentje, jezelf heel zielig vindt en zeurt tegen je man, ontdekt dat er nog steeds een tellsell-achtige zender bestaat…nee, dat is voorbij

9…door een tijdschrift bladeren
Daar wordt je overdag namelijk de ruimte niet voor gegund en ’s avonds ben je vaak zo moe dat je kwijlend op je LINDA. in slaapt valt. Het allerergste is dat, tegen de tijd dat je er wel weer tijd voor hebt, de magazines niet meer bestaan. Dus neem in je hoofd maar vast afstand. It’s never gonna happen anymore.

Lees ook: De misvattingen van het ouderschap: verwachting vs realiteit