12 fantasieën die je hebt als je net (weer) een baby hebt

04.09.2016 05:00
fantasieën

Mirjam (41) woont met man Nout en zoon Boris (5) op een woonschip in Amsterdam. Ruim drie maanden geleden is ze bevallen van zoon Jesse. Dat dit weer even schakelen is hoeven we jullie niet uit te leggen. Dus hier mijmert ze over vanuit haar patrijspoort:

 1. Dat er hier een boot aanmeert met al mijn vrienden (surprise!) en dat we de hele avond en nacht wijn drinken, dansen en lachen tot de zon weer opkomt en dat ik dan in een hotel (met wellness) mag logeren om twee dagen bij te komen.
 2. Dat ik morgen echt stop met koolhydraten eten en razendsnel afval. Dat ik dan nog slanker ben dan vóór mijn zwangerschappen en eindelijk die ellendige joggingbroeken weg kan doen waar ik nog steeds elke dag in rondloop.
 3. Dat we de loterij winnen en ineens wel dat enorme huis met al die opbergruimte kunnen kopen inclusief (tuin) huisje voor moi, met groot, zacht Hästens bed.
 4. Dat de werkster twee keer per week komt in plaats van twee keer per maand, voor hetzelfde tarief en ook zonder morren nog even de was vouwt en strijkt.
 5. Dat de telefoon ineens roodgloeiend staat (allemaal fijne opdrachtgevers die om me vechten) zodat ik weer leuk werk in het verschiet heb liggen en iets heb om naar uit te kijken.
 6. Dat oma ineens zegt; natuurlijk kan Boris twee weken bij mij logeren in de vakantie, geen probleem. En dat hij juichend instemt.
 7. Dat Nout en ik gewoon een uur lang een gesprek kunnen voeren zonder dat er een baby huilt en Boris iets zegt/ vraagt/ eist.
 8. Dat kaboutertjes ‘s nachts eindelijk al mijn fotoboeken in orde maken, ook die van Boris die bijna zes is.
 9. Dat diezelfde kaboutertjes gelijk even ons hele huis meenemen en reorganiseren a la Marie Kondo.
 10. Dat er een veilig fietszitje voor baby’s wordt uitgevonden zodat ik rustig met Jesse door de stad kan fietsen – zonder hartverzakkingen, want in draagzak – en zo niet hoef te wachten totdat hij zelf kan zitten of een dure bakfiets met maxi cosy hoef aan te schaffen.
 11. Dat een dag 48 uur duurt, zodat ik naast kinderen verzorgen en het huishouden ook nog iets voor mezelf kan doen. (Yoga, uurtje voor me uit staren, boek lezen, winkelen of naar de sauna.)
 12. Dat we een vakantie winnen naar een warm, luxe oord met fantastische kinderopvang.

Lees ook: 15 dingen die je niet meer draagt als je moeder bent