12 momenten waarop we allemaal inconsequent zijn (ja, jij ook)

09.02.2019 05:00
12 momenten waarop we allemaal inconsequent zijn (ja, jij ook)

Nergens zie je de inconsequentie van de menselijke geest mooier tot uitdrukking komen dan bij ouders. In een poging het wel en wee van onze kinderen te verklaren en in goede banen te leiden, grijpen we naar alle mogelijke oorzaken en oplossingen. Of ze nou tegenstrijdig zijn of niet.

Hieronder een verzameling heerlijke inconsequenties en flauwekulbeweringen van mijzelf en de mensen om mij heen. Wat we onszelf wel niet wijsmaken!

1) Moeder: ‘Ach hij is zo ontzèttend lief voor kleinere kinderen’, kijkend naar haar tienjarige zoon die iets ongelofelijk gemeens doet bij een driejarige.

2) Gedurende de hele zwangerschap elke dag een reep chocolade eten en vervolgens stomverbaasd zijn dat de extra kilo’s niet met het vruchtwater zijn weggevloeid.

3) Faliekant tegen kinderen achter een beeldscherm zijn, om vervolgens de baby bij iedere nachtelijke huilbui meerdere Tik Tak afleveringen te laten kijken. Als er nachtrust in het spel is dan gaan alle principes onmiddellijk de deur uit.

4) Per se een groot gezin willen maar na het eerste kind buikpijn krijgen bij het idee weer zwanger te worden. Laat maar zitten die kinderschare!

5) Beweren dat de babykilo’s er wel af gaan als je met borstvoeding stopt. Huh?

6) Beweren dat de babykilo’s er af zijn gegaan omdat je borstvoeding geeft.

7) Absoluut geen kinderen willen en vervolgens twee niet genoeg vinden.

8) Zeggen dat kinderen meer weerstand opbouwen als ze borstvoeding krijgen, maar toch voortdurend drie zieke kinderen hebben (ondanks de borstvoeding dus).

9) Ouder: ‘Neem nu een slokje water want als je in bed ligt, krijg je niet meer’. Kind in bed: ‘Slokje water alsjeblieft?’ Ouder: ‘Ok dan.’

10) Dooooooodsbang zijn voor de bevalling, maar toch geen geboortecursus doen die je eventueel kan geruststellen.

11) Beweren dat kinderen die bij hun ouders in bed liggen beter slapen. Ondanks dat de in-het-ouderlijk-bed-slapende kinderen met vijf en acht jaar nog niet doorslapen.

12) Rondbazuinen dat je van die ongelofelijk prachtige kinderen hebt. Echt zulke enórme schoonheden, die je dan ook ruim geëtaleerd worden op sociale media. Terwijl werkelijk niemand anders iets bijzonders aan de betreffende exemplaren ziet.

Lees ook: 13 Situaties waarbij ik zo inconsequent ben als de pest