12 onmogelijke dingen die Renske onder de kerstboom wil hebben liggen

26.12.2018 00:10
12 onmogelijke dingen die Renske onder de kerstboom wil hebben liggen

Het is kerst, en dús is het tijd voor cadeaus. Voor de kinderen natuurlijk, maar ook voor Renske. Ze slingert bij deze haar (opmerkelijke) verlanglijst de wereld in. 

Hallo beste allemaal, daar zijn we weer! Dit keer heb ik een schitterend verlanglijstje samengesteld, een lijst met cadeaus waar je U tegen zegt. Oh, if only… als dit nou allemaal onder de kerstboom zou liggen straks… maak me gek.

Lees ook: Op de foto voor de kerstkaart, deze kinderen hadden er geen zin in

 1. Slaap. Kijk, deze is natuurlijk logisch. Hoe heerlijk zou het zijn, een prachtig pakje slaap met een hele dikke vette rode strik erom heen? Dat je het alleen maar enthousiast hoeft open te maken, een laatste slok van je wijn neemt en vervolgens gewoon gratis en voor niets 48 uur achter elkaar slaapt zonder dat een kind je wakker krijst? Ik wil het!
 2. Hatseflats, vijf kilo eraf! Zou toch ook fan tas tisch zijn he? Sjonge jonge. Kwestie van open maken, blij reageren en afvallen waar je bij staat. En dan natuurlijk heel snel die groteske kerstjurk omruilen voor eentje in een minimaat. Ik wil het!
 3. Ogen zonder wallen eronder zonder enge operatie. De wallen zijn inherent aan het slaaptekort, dat weet ik ook wel, maar ik dacht: misschien is het toch goed om deze cadeauwensen los van elkaar te vermelden. Ik heb bovendien wel eens gehoord dat het niet per se zo hoeft te zijn dat je wallen verdwijnen als je genoeg slaapt? Vooral wanneer je de 35 bent gepasseerd? Dat je wallen dus gewoon niet meer weg gaan, ook al heb je honderd uur geslapen? En verder moet ik er maar niet teveel over nadenken.
 4. Dik weelderig haar van mezelf. Want ik haaaaaaaaaaaaat dat vlassige bosje haar op mijn hoofd. Oh, en let op, er staat specifiek ‘dik weelderig haar van mezelf’, dus nou niet komen aanzetten met haarstukjes. Die gooi ik meteen in de prullenbak, want ik wil niks geen gestress met haarstukjes die eruit dreigen te vallen of waar je niet mee mag zwemmen omdat je haarstukje niet tegen chloor kan. Ik wil gewoon weelderig dik haar van mezelf. Is dat nou zoveel gevraagd?
 5. Drie weken vrij puur voor mezelf, zonder dat ik de ‘echte vakantie’ ervoor opgeef. Dees lijkt me ook heel erg logisch. Ik bedoel, welke moeder wil dit nou niet? Drie weken tijd voor jezelf, zonder dat er gewerkt hoeft te worden. Zonder dat er kinderen aan je mouw lopen te trekken omdat ze iets lekkers willen? Zonder dat je je (en dit is het allerbelangrijkst) schuldig hoeft te voelen omdat je alle vakantiedagen opmaakt aan jezelf? Want hey: je gaat straks gewoon wéér op vakantie, maar dan mét de kinderen.
 6. Binnen een minuut een vreemde taal leren beheersen. Dus geen vermoeiende cursus of iets dergelijks, want daar heb ik allemaal geen tijd voor. Tegelijkertijd zou ik dolgraag vloeiend Frans willen kunnen spreken. Of anders in ieder geval vloeiend Engels, want ik maak me regelmatig schuldig aan Dunglish. It is really worse you know, I shame myself dead for it.
 7. Kooktalent. Gewoon, omdat ik nog steeds in die kloterige vicieuze groentecirkel zit. Wat zou het HEERLIJK zijn om kooktalent te krijgen? In een hip cadeaupapier met bijvoorbeeld allemaal mesjes en vorkjes erop? Of van die leuke hippige groente illustraties, dat mag ook.
 8. Een dag zonder conflicten, een dag uit het boekje. Dus dat ik ’s ochtends wakker word, en dat de kinderen dan nog liggen te slapen, en dat ik dan ook weer in slaap val, en dat we dan pas om tien uur wakker worden. En dat we dan allemaal heel uitgeslapen gaan ontbijten, en dat er dan geen één onvertogen woord valt. En dat we dan daarna gezellig naar de speeltuin gaan, en ook nog ergens (leuk) limonade gaan drinken met een appeltaartje erbij, en dat er dan nog steeds geen enkel onvertogen woord is gevallen. En dat de kinderen daarna een hele lange middagslaap doen, en dat pappa dan thuis blijft en ik in die tijd even kan winkelen voor mezelf. En dat we dan ’s middags allemaal gezellige spelletjes doen, en dat we dan daarna zonder een onvertogen woord gezellig met elkaar gaan koken (iedereen helpt), en dat de kinderen dan om half 8 zonder morren naar bed gaan. Ja dat wil ik. Mag ik dat onder de kerstboom?
 9. Een soort app die automatisch weet wat er nog in mijn koelkast ligt, en die als er tekorten ontstaan gewoon even zélf de bezorgservice inseint, zodat op een gegeven moment gewoon de bel gaat, en dan zijn het de boodschappenbezorgers. Precies op het moment dat ik stressend voor een lege koeling sta.
 10. Wijn waar wel alcohol in zit maar waar je geen kater van krijgt. Misschien wel het beste cadeau van deze lijst! Wat zeg ik? Dit ís het beste cadeau van deze lijst.
 11. Een tijdverlangzamer. Een apparaatje waarmee je, zodra je in tijdnood komt, de tijd even op stil kan zetten. Is je opdracht nog niet af, maar moet je echt weg om de kinderen op te halen van het kinderdagverblijf omdat de wederhelft zo nodig moet squashen? Hup, even pauzeren die tijd. Het geldt ook voor momenten die je heel dierbaar zijn, die je voor eeuwig zou willen kunnen vast zetten. Bijvoorbeeld dat moment dat je die kersverse baby op je borst gelegd krijgt, vlak na je bevalling, maar nog vóórdat je realiseert dat je daar beneden IN DE FIK staat. Nou, die roze wolk, die zou je toch gewoon willen vastzetten? Dat kan dan dus met zo’n apparaatje!
 12. Een extra tonnetje. En dan bedoel ik geld he? Ook al zijn ijzeren tonnen heel hip om een grote plant in te zetten (je koopt ze bijvoorbeeld bij De Weldaad, de allergaafste interieurzaak van Amsterdam). Toch wil ik liever een extra tonnetje geld. Gewoon, om even iétsjes ruimer bij kas te zitten. Om iets vaker te kunnen zeggen: vandaag ga ik niet werken, nee, vandaag ga ik naar de spa! Of: vandaag ga ik heel veel nieuwe kleren kopen. Op de PC Hooftstraat, fuck yeah. En ja, misschien vinden jullie het oppervlakkig van mij om geld te willen, en dan een TON ook nog wel, maar ik wil het toch. Dan maar oppervlakkig.

PS. Als iemand zich geroepen voelt om mij deze ton in euro’s inderdaad gewoon te geven, mijn rekeningnummer is bekend bij de redactie. Eeuwige dankbaarheid zal je ten deel vallen.

Lees ook: Kerstman, mag het een beetje minder dit jaar?