12 redenen waarom ‘moeder’-vriendinnen zo fijn zijn

13.02.2020 05:00

Begrijp me goed: ik houd van al mijn vriendinnen evenveel, of ze nou moeder zijn of niet. Ik vind het zelfs verfrissend om een avond door te brengen met kinderloze vrienden omdat je dan weer heel andere gesprekken voert. Maar ik heb óók gemerkt hoe fijn het is als je vriendin ook een kind heeft. Want oh, die herkenning, die is echt priceless. Want ga maar na, zij…

Lees ook: Waarom je met andere moeders veel intiemer bent dan met je vriendinnen

1.
…zal exáct weten wat jij bedoelt als je zegt dat je er wéér een gebroken nacht op hebt zitten en zo hondsmoe bent. Nee, niet een beetje ‘ik-moet-weer-eens-een-nachtje-goed-doorslapen-en-dan-ben-ik -weer-fit-moe’, maar écht ‘allesoverweldigend-er-is-een-truck-over-me-heen-gereden-moe’.
Dat is zij namelijk ook.

2.
… zal het (stiekem) niet een beetje boring vinden als je vol trots de laatste kiekjes van je kids met haar wilt delen. Sterker nog: ze zal direct haar Iphone erbij pakken om trots die van haar te showen.

3.
…vindt jouw verhalen over darmkrampjes, het eerste tandje en het verloop van de zindelijkheidstraining oprecht interessant omdat ze a) het zelf al heeft beleefd met haar kleine of b) dat station binnenkort zal passeren en er daarom álles over wil weten.

4.
…snapt het maar al te goed als je tijdens een zeldzame kroegafspraak met een wijntje in je hand half staat te knikkebollen. Wat zeg ik? Ze heeft zelf ook moeite om niet acuut in slaap te donderen met de nodige promillage alcohol in haar bloed.

5.
…kijkt als ze op bezoek komt niet op of om van het slagveld dat jouw huis is met al die rondslingerende Kapla, Duplo, Lego, harde hompen klei, roze My little pony’s, half afgekloven Liga, uitpuilende wasmand en tig hydrofielluiers. Ze voelt zich meteen thuis.

6.
…is niet verbaasd als je toegeeft dat je die dag nog niet gedoucht hebt, omdat je er simpelweg nog niet aan bent toegekomen. Waarschijnlijk geldt voor haar hetzelfde.

7.
…kijkt er niet gek van op als jouw peuter een woedeaanval krijgt waar de honden geen brood van lusten, omdat jij eerder op het liftknopje drukte. Haar kind doet (of deed) precies hetzelfde.

8.
…vindt het totaal niet storend als je voor de 49e keer jullie gesprek onderbreekt, omdat er een kind aandacht vraagt/terecht gewezen moet worden/voor een ramp moet worden behoed. Dikke kans dat zij ook 49 keer gestoord wordt. Waardoor jullie het hele gesprek maar snel staken tot jullie elkaar weer eens onder vier ogen spreken.

9.
…heeft, in het geval dat je het een een keertje bent vergeten, altijd een extra luier, wat sudocrème of een schone onderbroek voor je kind binnen handbereik. Oja, en een rijstwafel, Nijntje koekje of een extra speen.

10.
weet dat op tijd komen een soort mission impossible is met kinderen. Dus dat je er standaard een kwartier bij moet optellen. En omdat zij ook nooit op tijd is, met haar kinderen, zijn jullie eigenlijk allebei altijd tegelijktertijd op tijd. Ofzoiets.

11.
…vindt het niet gek dat je die must see film nog steeds niet hebt gezien. Of die verslavende serie. Of dat te gekke restaurant nog niet hebt uitgecheckt. Zelf is ze er ook nog niet aan toegekomen.

12.
…kan alleen maar bevestigend knikken als je zegt dat je het zo relaxt vindt om weer aan het werk te gaan na een weekend/vakantie.

Lees ook: 12 vriendinnen die onmisbaar zijn als je moeder wordt