12 uitspraken waaruit blijkt dat je ‘mommywise’ niet in de pas loopt (whatever)

05.11.2016 05:00
12 uitspraken waaruit blijkt dat je 'mommywise' niet in de pas loopt (whatever)

Renske heeft moeten constateren dat ze nou niet bepaald in de pas loopt als het om het moederschap gaat en grossiert in onderstaande uitspraken. Herkenbaar?

Lees ook: 7 dingen die mijn moeder wel had mogen vertellen over het moederschap 

Holladiejee daar gaan we weer het kostte me wat moeite om onderstaande post te schrijven want ik ben lichtjes beschaamd over wat jullie nu allemaal gaan lezen toch zeg ik whatever het komt uit een goed hart ik heb het beste met iedereen voor en heb al helemaal geen kwaad in de zin ik ben een in-en-in goed mens en als je dat niet gelooft mag je weer eens je spullen gaan pakken. HET IS HIER GEEN HOTEL!

Nou, dan kunnen we nu beginnen met mijn uitspraken. In willekeurige volgorde.

 1. Mm. Misschien kunnen we vanavond weer eens een keertje pasta Bolognese eten? Het is immers alweer 24 uur geleden dat we dat gegeten hebben! Best lang!
 2. Jeetje. Baby B. wordt morgen maar liefst één jaar oud en ik heb nog geen cadeau. En ik heb ook geen mensen uitgenodigd. En ik heb ook geen cupcakes gebakken. En ik heb alleen maar een soort palmbomenslinger.
 3. We gaan zometeen naar het zwemparadijs maar mamma moet eerst éventjes twee paracetamolletjes nemen en op z’n minst haar tanden poetsen.
 4. Nou, zijn we alweer te laat op het kinderdagverblijf. Hoe het kan weet ik niet, want we zijn om 07u opgestaan. Hopelijk mogen we nog naar binnen.
 5. Niet rennen in de Gall & Gall! Niet rennen in de Gall & Gall!
 6. Wait, what? Je hebt al zeven afleveringen van Micky Mouse Clubhuis gezien? En je wilt er nóg eentje zien? Goed dan.
 7. Je krijgt pas een stroopwafel als je die banaan op hebt. Ik wil echt dat je die banaan op eet. Echt eerst even die banaan opeten. Je gaat minstens vier happen banaan eten. Oké drie hapjes. Drie hapjes. Oké twee. Twee hapjes. Mijn god zeg, je neemt minstens één hap van je banaan. Eén hap, en dat is echt een extreem goede deal hoor je me. Goed, ik leg hem voor nu even in de koelkast, maar straks eet je ‘m op! * Treft twee dagen later een oude banaan in de koelkast en gooit ‘m weg *
 8. Hier heb je mamma’s telefoon even.
 9. Ah, wil jij de kinderen naar het kinderdagverblijf brengen vandaag? Please? Wat als de leidsters mijn kegel ruiken? Dat zou echt de hel zijn. De hel der hellen.
 10. Huh? Waarom mag een kind niet rondlopen met zijn eierkoek? Wat is dáár nou weer mis mee? Behalve dan dat ik daarna vijftien minuten moet vegen?
 11. Nee, we drinken vandaag gewoon water. Geen sap. Echt geen sap. GEEN sap! Prima hier heb je sap.
 12. Als je mama nou eerst even een kus geeft.. dan mag je daarna op de iPad.
 13. Peuter S., vandaag loop je echt zélf de trap op! Het zijn gewoon een heleboel trappen en je weegt 15 kilo. Het wordt me teveel en ik heb ook je broertje op de arm. Echt even meewerken nu. Niet gillen alsjeblieft. Nee, even niet gillen. Ik wil niet dat iedereen ons hoort hoor je me?! Ik heb hier zoooo geen zin in! Oké, kom maar, ik til je wel.

Lees ook: Waarom ik het moederschap soms als een isolement ervaar.