12 Momenten dat je kinderen héél goed van pas komen

02.07.2018 05:00
Telefoon

Snottebellen in je broek, kots op je schouder (op die plek waar je ’t nét niet kunt zien grr!) en die eeuwige staat van doodvermoeidheid… Makkelijk is het niet, dat moederschap. Maar af en toe komen die kinderen je ook wel héél goed van pas.

LEES OOK: 14 dingen die alle ouders weleens hebben gedaan (ja, wij ook!)

 1. Als je graag ook een plakje worst wil bij de slager en je kleuter dat voor je vraagt.
 2. Als je je verplicht voelt om naar die vervelende verjaardag te gaan. Met zoon 1 in de gordijnen en zoon 2 met z’n vingers in de verder onaangeroerde taart zal niemand het erg vinden als je na een uur weer weggaat.
 3. Als je graag wilt zitten in de trein en mensen voor jou+baby wél opstaan.
 4. Als je in de bouwmarkt niet verder komt dan het indoor speeltuintje (incl. koffieplek) en je eigenlijk heel veel meer behoefte hebt aan zitten dan aan nieuw laminaat.
 5. Als er weer eens een nieuwe Disney-film uit is die je voor geen goud wil missen.
 6. Als je een scheet hebt gelaten in de lift en er per ongeluk onverwachts iemand instapt. “Oepsie, volgens mij heeft dit kleintje weer gepoept. Tijd voor een schone luier!”
 7. Als je verhuist naar een nieuwe stad. Bij het consultatiebureau, op de crèche, de basisschool, de speeltuin, je zult je verbazen hoeveel leuke mensen er zijn.
 8. Als je per ongeluk dat peperdure servies van je schoonmoeder kapot laat vallen. Dat vergeeft ze haar lievelingskleinkind vast wel.
 9. Als je fruitpotjes stiekem zelf ook gewoon héél lekker vindt.
 10. Als je heel erg houdt van keihard zingen op de fiets, maar dat in je eentje toch een beetje awkward vindt.
 11. Als je geen zin hebt om de deur uit te gaan (eigenlijk is een kind in je buik daarvoor al voldoende) en je een slaapje, snotterige staat of driftbui als excuus kunt gebruiken.
 12. Als je, op welk moment van de dag dan ook, gewoon héél erg zin hebt in een hele dikke, vette (oké, snotterige mag ook!) kus of knuffel. Totdat ze dat vies vinden dan. Maar dat duurt gelukkig nog hééél lang!

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!