De 13 dingen die je (stiekem) denkt als je vriendin haar eerste kind krijgt

Als je vriendin zwanger is
Het is een fantastisch moment. Het moment waarop jullie samen op het terras zitten en zij opeens tegen de ober zegt: doe mij maar sinaasappelsap. Je feliciteert haar uitgebreid en hysterisch, en zegt dat het episch gaat zijn. En dat meen je natuurlijk. Maar ondertussen denk je ook DIT.

Lees ook: Waarom iedere volgende zwangerschap makkelijk is dan de eerste

 1. Ja, nu zit ze nog op haar roze wolk. Maar even serieus, ze heeft gewoon echt geeeeeeeeeeeeeeeeeeen idee. Maargoed. Ik zeg niks.
 2. OMG. Die moet straks gaan bevállen. Ik ben echt zo benieuwd hoe ze het vindt. En wat voor bevallingstype het is. Wel heerlijk dat we elkaar straks gaan BEGRIJPEN.
 3. Ik hoop voor haar dat de baby straks heel snel doorslaapt. Maar wat nu als ze dan denkt dat ze een natuurtalent is in baby’s en slapen? En straks denkt ze ook nog dat het mijn eigen schuld is dat baby B. de eerste maanden alles behalve goed sliep? Oké, adem in adem uit.
 4. Nu komt ze er eindelijk achter dat het extreem lastig is om af te spreken voor lunch. Want: middagslaap.
 5. Of zou ze zo’n hippie-aanpak kiezen? En de baby de hele dag door van die hazenslaapjes laten doen? Kan ze wel lekker lunchen. Maargoed. Dan moet je dus wel een baby hebben die dat trekt. En vooral: een baby die dan ook SLAAPT.
 6. Zal je net zien dat ze een hippie-baby krijgt die de hele dag (en nacht) slaapt.
 7. Nu komt ze er trouwens ook achter hoe moeilijk het is om op tijd te komen met een baby. Want: alles. Gewoon, alles.
 8. En nu komt ze er ook achter dat wijn drinken tot 24u echt een heel, heel erg ontzettend slecht plan is. 
 9. Oh, en nu komt ze er ook achter dat ‘gewoon kolven als je wijn wil drinken’ een typische prè-bevallingsuitspraak is. Het is iets makkelijker gezegd dan gedaan. 
 10. Nu weet ze hoe ontzettend bikkelig het van mij was dat ik nog meeging naar een festival van drie dagen toen ik zeven maanden zwanger was. Hulde voor mij.
 11. En dan snapt ze ook waarom ik steeds om 23u gevloerd in mijn tent lag.
 12. Als de baby er straks is kunnen we samen op zondagmiddag wijn drinken. Want zaterdag- en zondagmiddag 15:00 uur is Het Ding voor jonge ouders.
 13. Zou het een meisje worden? Ik heb natuurlijk twee jongens. Ik zou dan best een beetje jaloers kunnen worden. Maar dat, dat heb ik niet eens gedácht. En sowieso geldt: als het maar gezond is. Maar echt, als het maar gezond is. Weet ze eigenlijk wel dat je dat ze zometeen niks mag hebben van mijn kaasplankje? HAHA.

Lees ook: 12 Onzinnige dingen die alleen zwangeren doen.

Geschreven door
More from Renske Hoff

De 14 dingen die je samen gedaan moet hebben voordat je zwanger wordt

Met gepaste trots presenteren wij de dingen die je echt nog even samen gedaan...
Lees verder