15 inspirerende quotes die elke ouder op een tegeltje moet laten zetten

30.06.2017 05:00
15 inspirerende quotes die elke ouder op een tegeltje moet laten zetten

Van #fitgirls tot #businessmannen à la Steve Jobs: neem een kijkje op Instagram of Pinterest en je struikelt over de lekker bekkende quotes. Franke zocht de meest toepasselijke voor je op. Om op een tegeltje te laten zetten, zo wijs/diep/mooi!

Lees ook: 15 geweldig eerlijke quotes van sterren over het moederschap

Ja, je kunt ze klakkeloos overnemen op je social media. Kan ook. Maar dan hebben ze hetzelfde effect als er een paar keer per dag naar kijken. Daarom zeg ik: laat deze op een tegeltje zetten, of iets anders gezellig printbaars van de HEMA, en hang ze verspreid door het huis. De wc is natuurlijk ook altijd een briljante plek, of de kinderkamer. Met deze bemoedigende woorden kom jij die Tropentijd wel door…

 1. No pain, no gain
  Die bevalling was de HEL. We know. Evenals borstvoeding, slapeloze nachten, krampjes: niet te doen. Maar weet je. No pain, no gain. Want als je deze horrorperiode achter de rug hebt, kijk je opeens in de ogen van je olijk tijgerende baby. Die zoete-poespollewop-schattekind, dát is je gain. En die heb jij gemaakt! BAM!
 2. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan
  Deze is vrij nieuw op social media. De bron: Pipi Langkous. Hoe leuk! Moeder worden nog nooit gedaan? Nou, én! Kan je wel. Heus!
 3. Live life tot the max
  Ken je deze nog? Bril-jant. Deze bedoel ik hier niet als in: haal alles eruit wat erin zit, maar als reminder dát je als jonge ouder gedwongen wordt alles eruit te halen wat erin zit. Zoals die Powerpoint-presentatie geven na twee uur slapen, de vergadering doorworstelen met een buikgriep, een huis verbouwen met een baby op je buik geknoopt. Wie doet je dat na? Niemand. Voor zijn lol, in ieder geval…
 4. Calm. The. Fuck. Down.
  Bedacht door een vader, die er een gelijknamig boek over schreef (onnodig te zeggen dat dat een bestseller werd). Voor elke situatie waar je als ouder ook in terechtkomt: Calm. The. Fuck. Down. Spinazie tegen het plafond? CTFD. Kind verloren in het park? CTFD. Peuter paars aanlopend na het nuttigen van een druif? CTFD. In 99,9% van de gevallen komt het goed.
 5. YOLO!
  Deze is om je eraan te herinneren dat alles een fase is. Die voorbij gaat. Want je leeft maar één keer. Dus dat knetterende slaapgebrek? Ja, je zit er middenin, maar weet je? YOLO. Dus je gaat ‘m niet veertig keer meemaken. Wees blij. Als dat geen oppepper is…
 6. Believe you can and you’re halfway there
  Even een diepe tussendoor, van Theodore Roosevelt. Geloof er heilig in dat je kind gaat doorslapen. Geloof dat-ie zindelijk wordt. Geloof dat-ie in zijn eigen bedje gaat slapen. Alles begint met jouw heilige geloof. Als jij er niet in gelooft, gaat het bij voorbaat niet gebeuren. Dus gelóóffff vanuit het puntje van je tenen.
 7. Choose your battles
  Hele dag tegen je kind krijsen omdat-ie van alles verkeerd doet? Kan. Je kunt ook kiezen waarover je in een fittie gaat schieten en waarover niet. Gebruik je energie wijs, zullen we maar zeggen. Het geeft geen zin om over álles te vallen. Veel te vermoeiend.
 8. Let it gooo!!!
  Anna en Elsa zweren erbij, je kleuterkindje ook. Dus waarom jij niet? Laat het los. Laat alles los. Voor je het weet ben je de opperchillerd zelve.
 9. Build your own dreams, or someone else will hire you to build theirs
  Deze is van Farrah Gray. Geen idee wie dat is. Maar ik vind het wel een goede. Zeker als je nog iets wilt bereiken op carrièrevlak is het handig om deze op te hangen. Wil je een bakkerswinkel? Ga dan niet ergens achter de toog staan, maar begin zélf die toko. Met die baby op je buik geknoopt. Echt, je kunt het. BAM!
 10. Maybe swearing will help
  Er zijn talloze situaties waarin je de haren uit je kop wilt trekken, maar hartstochtelijk vloeken wil ook weleens helpen. En is een stúk minder pijnlijk, kan ik je vertellen….
 11. You can do it!
  Mocht je ooit twijfels hebben of onzekerheden hebben, let it gooo (zie 7.) Want je moet het toch maar gewoon doen, en je kunt het ook. Op jouw manier. En laat jouw manier nou effe perfect zijn voor jouw kinderen. Hoppa!
 12. Prove them wrong
  Denkt iedereen het beter te weten? Maar voel jij, wéét jij, denk jij dat het anders moet? Ga ervoor. Prove them wrong, the modderfokkers! Je beschikt niet voor niets over zoiets als moederlijke/vaderlijke intuïtie. Vertrouw erop.
 13. Time flies
  When you’re having fun. Maar ook met een gierend slaapgebrek vliegt de tijd, hoor. Dan heb je voor je het weet weer héél andere tegeltjes nodig aan de muur. Dus ehm… Geniet ervan, enzo. YOLOOOO!!! ;-0

Lees ook: Het moederschap samengevat in 16 hilarische tweets

Nog meer lezen van Franke? Volg haar dan op Instagram