16 dingen die moeders denken als ze op Pinterest kijken

02.07.2022 06:00
16 dingen die moeders denken als ze op Pinterest kijken

Mariëtte kijkt dan vol jaloezie naar smetteloze kindertjes en gehaakte dekens op Pinterest, terwijl ze ondertussen van alles denkt.

Lees ook: 21x Hilarische Pinterestfails: als de fotoshoot niet helemaal uitpakt zoals je had gehoopt..

1. Goh, ik heb een miljard kansen laten liggen tot het maken van prachtig gestylde, tranentrekkende en awardwinnende zwartwit foto’s in het eerste uur van mijn baby’s leven.

2. Behalve dan dat ik na een uur nog volop aan het nahijgen was en al blij was dat ik niet van mijn stokje ging bij het bewegen van één teen, laat staan dat ik de puf had om een zwartwitfoto te maken waarbij zelfs het gehaakte dekentje precies goed ligt.

3. Over gehaakte dekentjes gesproken: ik ben al twee miljoen patronen daarvoor tegengekomen. Is de hele wereld aan het haken geslagen, behalve ik?!

4. Ik heb het weleens geprobeerd maar na twee dagen had ik niks anders dan een spenenkoord. Dat ook nog eens scheef was.

5. En pijn in mijn vingers, dat had ik ook. En diepe frustratie dat iedereen dit schijnt te kunnen, behalve ik.

6. Ik ben gewoon niet zo’n DIY-er, heb ik ontdekt.

7. Waardoor je je zou kunnen afvragen wat ik dan op Pinterest doe.

8. Behalve dan mezelf gek maken met foto’s van badkamers die dan door mensen zelf zijn ontwerpen én in elkaar gezet. In hun afgelegen natuurhuisje, dat ze uiteraard ook eigenhandig hebben gebouwd van zelfgehakt hout.

9. Het kampvuur mag uiteraard niet ontbreken, evenals twintig bordjes met teksten bij de ingang. Categorie ‘In dit huis hebben we respect voor elkaar. En zijn we eerlijk. En vinden we onze verschillen prachtig. En maken we nooit ruzie.’

10. Ik ben vast immens cynisch, maar ik heb een diepgeworteld wantrouwen tegen zulke bordjes. Ik kende ooit iemand die zo’n bordje had en ondertussen enorm door haar vriend werd geslagen, maar dat staat dan weer nooit op Pinterest.

11. Traktaties! Staat het hier ook vol mee! Word ik heel zenuwachtig van! Omdat je blijkbaar op de crèche / peuterspeelzaal / school niet kunt aankomen met iets waar je niet minstens een maand voorbereiding aan hebt gehad!

12. De laatste keer dat ik een traktatie in elkaar fröbelde waren er vrolijke zakjes en badeendjes bij betrokken. Beide gescoord bij Flying Tiger dus daar was ook al niet veel DIY-erigs aan. Ik had er wel een gezellig lintje aan gedaan, dat vond ik zelf al heel wat.

13. Het is overigens echt bizar hoeveel baby’s blijkbaar aan de wereld moeten communiceren middels hun romper. Ik ben al tweehonderd verschillende teksten tegengekomen en het houdt maar niet op.

14. En ik zie dat ik mijn zwangerschapsaankondigingen ook helemaal fantasieloos heb aangepakt. Er moet op z’n minst een fotoshoot aan te pas komen, en anders toch zeker een handgeknutseld kaartje met dito tekst.

15. Bovendien zullen mijn kinderen later spoorslags naar de psycholoog moeten, omdat ik ze niet kan verblijden met stapels foto’s waar ze – à la hun Pinterest-leeftijdsgenoten – schoongeboend en in smetteloze outfitjes op staan. Maar dat komt ook een beetje doordat ze zelf niet in staat zijn om te eten zonder dat hun hele trui meedoet.

16. En als ze dan toch bij de psycholoog zijn, kunnen ze meteen even klagen dat hun moeder nooit hele lijsten heeft gemaakt met ‘vragen om door te dringen tot het hart van je kind’, want daar krijgt hun moeder een heel klein beetje jeuk van.

Lees ook: 10x De moeder die ik ben in mijn dromen versus de bittere werkelijkheid