16 redenen waarom oma de allerbeste is

04.03.2022 06:00
16 redenen waarom oma de allerbeste is

Omdat je moeder nog trotser op je kind is dan jij en altijd maar dan ook altijd voor je klaarstaat: 16 redenen waarom oma heel erg rules.

Lees ook: Deze oma schrijft een brief aan haar kleinkind. En hij is prachtig…

1. Omdat ze nog trotser is dan jij op je kind en haar halve vriendenkring WhatsAppt als junior twee happen broccoli heeft gegeten.

2. Omdat ze ook midden in nacht beschikbaar is als jij ineens intens twijfelt aan je moederschapskwaliteiten die er niet voor hebben gezorgd dat je ergens in de afgelopen drieënhalf uur je eigen baby stil hebt weten te krijgen.

3. Omdat ze op zo’n moment aankomt met dat ene trucje dat je zelf nog niet kende en ook nog niet bij elkaar had gegoogled.

4. Omdat ze zoveel van je kind houdt dat ze lachend zonder parachute uit een vliegtuig zou springen ofzo als ie daar op een of andere manier beter van zou worden.

5. Omdat ze de taken van een oma als geen ander kent en je kind dus altijd een beetje verwent.

6. En eindeloos voorleest.

7. Omdat ze de schattigste kleren breit en haakt, iets wat jij allang niet meer kunt en waar je eigenlijk ook geen tijd voor hebt.

8. Omdat ze jou vertelt dat je een goede moeder bent en jij het van haar ook wilt aannemen.

9. Omdat je je kind gewoon een paar nachten bij haar uit logeren kunt sturen als je zelf even enorm behoefte hebt aan tijd en rust. En omdat je je daar nooit bezwaard of schuldig over hoeft te voelen.

10. Omdat ze veel meer geduld heeft dan jij en helemaal niet geïrriteerd raakt als je peuter honderdzestien keer de andere kant oploopt tijdens een wandelingetje.

11. Omdat je zeker weet dat, als er vandaag iets met jou en je man gebeurt, je kind in de allerbeste handen zal zijn.

12. Omdat ze niet aankomt met commentaar of betweterigheid als je totaal onrealistisch en onhandig hebt gepland, maar gewoon helpt door je kind op te vangen.

13. Omdat ze je zo’n goed voorbeeld van moederschap heeft gegeven.

14. Omdat ze anders dan jij ALLE Oud-Hollandse kinderliedjes uit haar hoofd kent.

15. En ze onvermoeibaar zingt voor je kind.

16. Omdat ze echter ook niet te beroerd is het hele K3-repertoire uit haar hoofd te leren en het luidkeels en oervals mee te zingen.

Lees ook: Wat opa en oma écht denken…