16 redenen waarom het zo fijn is andere moeders als vriendin te hebben

24.07.2022 06:00
16 redenen waarom het zo fijn is andere moeders als vriendin te hebben

Omdat ze begrijpen wat moe zijn betekent en bovendien kilo’s handige spullen te leen hebben: hierom is het zo heerlijk om andere moeders als vriendin te hebben.

Lees ook: Uitgaan met vriendinnen: voor en na kinderen

1. Als je kind niet luistert, kijken ze niet zo van ‘tja, kwestie van opvoeden, hm?’ maar verdringen ze zich om je ervan te verzekeren dat het bij hen thuis niet veel anders gaat.

2. Omdat ze begrijpen dat het soms zoeken is naar tijd en ze net als jij een koffiedate in de speeltuin heel oké vinden.

3. Als je zegt dat je moe bent, zeggen ze niet ‘o ja, ik kon laatst op zondag ook maar tot half acht uitslapen. Killing!’ Maar dan weten ze dat je moe bent van het ‘kon ik maar twee uur achter elkaar slapen, dat lijkt me al de hemel’-soort.

4. Als je je bevalling wil bespreken, vinden ze dat helemaal niet raar. En ze kijken ook al niet vies. Of geschokt.

5. Omdat degenen die je voor waren gegaan je sowieso al eerlijk hadden verteld wat bevallen precies inhoudt, en dat dat eerlijke verhaal nou precies was wat je nodig had om je goed voor te bereiden.

6. Als je gruwelijk goede tips nodig hebt van het soort dat je niet vindt op internet laat staan in ‘de boekjes’ (zoals de oneindige mogelijkheden die omkoping met chocola biedt), blijken ze er vol mee te zitten.

7. Als je kind alleen kale pasta eet, zeggen zij dat scheurbuik echt al een tijdje is uitgestorven dus dat ie het wel zal overleven.

8. Als je zegt dat je moet huilen om de gemiddelde natuurdocumentaire snappen ze dat en trekken ze niet, zoals je man, verwonderd één veelzeggende wenkbrauw op.

9. Omdat degenen met oudere kinderen dan de jouwe beschikken over kilo’s handige spullen die je gewoon kunt lenen.

10. Als je vindt dat je een slechte moeder bent omdat je na drie uur borstvoeding bent gestopt/ je geen idee hebt waarom je baby huilt / je kind na anderhalf jaar nog niet doorslaapt, roepen zij meteen dat dat allemaal onzin is en dat je de beste moeder ter wereld bent. En dat geloof je, omdat zij het zeggen.

11. Omdat je ze net wat makkelijker belt als je in de shit zit en NU een uurtje oppas nodig hebt.

12. Omdat je tegen hen gewoon kan zeggen dat je echt heel gelukkig bent met je kinderen, maar bij tijd en wijle ook weleens wil klagen. Omdat je anderhalf uur hebt geslapen of zeventien tassen mee moet als je een uurtje naar het strand wil. En dan knikken ze, omdat ze dat ook hebben.

13. Omdat ze het helemaal niet irritant vinden als jij gewoon even een halfuur lang wil uitweiden over de schattige verhaspelingen van je peuter en zij het net als jij heel knap vinden wat ie allemaal al kan en weet.

14. Omdat ze het begrijpen als je vier uur lang niet op je WhatsApp reageert of ineens midden in een conversatie van de radar verdwijnt.

15. Omdat het zo fijn is om te weten dat ze je ze echt midden in de nacht kunt bellen als je een pasgeboren baby hebt en een beetje wanhopig wordt van krampjes. Je hoeft niet eens echt te bellen, het idee is al genoeg.

16. Omdat niemand anders zo goed begrijpt dat je snakt naar een avond uit, maar wel om halfelf naar huis wil.

Lees ook: Waarom je met andere moeders veel intiemer bent dan met je vriendinnen