Dit is wat moeders echt denken tijdens seks

Na een bevalling of wat, slaapgebrek en andere libido-verlagers, gaat het seksgodin-gevoel er zo nu en dan wel een beetje af. En dan denk je dus dit soort dingen.

LEES OOK: Waarom jonge moeders niets hebben aan standaard seksadviesjes

1. ‘Ik ben het wandelende cliché van de boodschappenlijstjes. Ik bedenk echt vaak tijdens het vrijen wat ik allemaal nog bij de supermarkt moet kopen en wat we de komende dagen eens zullen eten. Heel erg, ja, ik weet het.’ Ellen (42)

2. ‘Ik ben tegenwoordig altijd bang voor lekkende borsten en die gedachte kan ik niet loslaten. Ook al voed ik de baby vlak voor het vrijen, op een of andere manier eindig ik altijd in een melkbad. Heel sexy.’ (Isa, 31)

3. ‘Na drie zwangerschappen in vijf jaar plus bevallingen en drie keer zes maanden borstvoeding – ik ben net gestopt bij de derde – heb ik vaak het gevoel dat mijn lichaam in dienst staat van iedereen behalve mijzelf. Ik kan er niks aan doen dat ik soms richting mijn man denk: welja, ga jij dan ook nog maar even. Erg, hè?’ (Joanne, 30)

4. ‘Ik denk weleens: waarom hebben wij überhaupt seks? De buit ligt al in de kinderkamers. En ja, ik schaam me diep voor dit soort gedachten.’ (Gaby, 35)

5. ‘Ik denk meestal: we zouden dit echt vaker moeten doen. Zin heb ik zelden, maar als we eenmaal bezig zijn, is het toch eigenlijk wel weer leuk. Geen idee waarom ik er dan toch weer drie weken tussen laat zitten.’ (Astrid, 41)

6. ‘Als mijn man en ik bezig zijn, heb ik nogal vaak last van ‘fantoom-gehuil’. Ik ben zo gespitst op babyhuilen dat ik voortdurend denk: hoor ik daar een kind? Niet erg bevorderlijk voor de concentratie, zal ik maar zeggen.’ (Inge, 29)

7. ‘Heel erg, maar ik zie seks tegenwoordig vooral als noodzakelijk kwaad. Relatie-onderhoud. Ik denk vaak: nog tien minuten en dan zit het er weer op.’ (Claudia, 37)

8. ‘Met vier kinderen tussen de zeven en twee jaar, kom ik gedurende de dag maar weinig aan mezelf toe. ’s Avonds in bed is het enige moment dat ik heb om na te denken over de dag die achter me ligt, dingen die spelen in mijn leven, issues die ik nog moet oplossen, to do-lijstjes die ik nog moet afwerken enzovoort. En nee, die gedachten stoppen niet als we vrijen.’ (Linda, 39)

9. ‘Als mijn vriend voor de zoveelste keer hetzelfde riedeltje afdraait, gaan mijn gedachten nog weleens terug naar mijn vurig ingestelde ex. Mijn nieuwe vriend is in heel veel opzichten een leukere, lievere en geweldigere man, behalve in dat ene opzicht.’ (Meike, 38)

10. ‘Mag ik al slapen?’ (Dewi, 28)

11. ‘Als er maar geen kind binnenkomt, als er maar geen kind binnenkomt, als er maar geen kind binnenkomt. O god, wat zal-ie dan op het schoolplein vertellen? Als er maar geen kind…’(Janine, 34)

12. ‘Ik denk vaak: auw… Na een lastige bevalling en een hele rij hechtingen is seks niet meer pijnloos.’ (Melanie, 33)

13. ‘Met mijn man over seks praten vind ik lastig en daarom geef ik ook niet altijd even duidelijk aan wat ik wil. Zo denkt hij dat ik orale seks fijn vind, wat niet zo is. En als hij dan weer met zijn hoofd richting down there beweegt, denk ik: o nee, niet dát…’ (Elisa, 29)

14. ‘Mijn man zal nooit iets negatiefs zeggen over mijn lichaam – en dat is hem geraden ook – maar toch voel ik me met nog minstens tien leftover zwangerschapskilo’s niet bepaald God’s gift to men. Ik vind het moeilijk om niet tijdens de seks te denken aan hoe mijn blubberbuik er wel niet uit moet zien en of de putten in mijn benen erg opvallen.’ (Shirley, 35)

15. ‘Mijn man is een lieverd en hij doet echt zijn best, maar zelfs na acht jaar samen heb ik wel eens het idee dat hij echt niets van een vrouwenlichaam snapt. Soms, als hij iets doet waarvan ik echt niet begrijp hoe hij erbij komt, denk ik: serieus?! Wat móét ik hiermee?’ (Anneke, 37)

16. ‘Hé, de wasmachine is klaar. Als ik het zo nog even in de droger doe, is het morgen… Nou ja, dat soort dingen denk ik. Vreselijk, ik weet het, maar mijn hersenen willen op een of andere manier gewoon niet uit.’ (Ingrid, 33)

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Geschreven door
More from Mariette Middelbeek

11 Dingen die je niet mist aan zwanger zijn

Het eindeloze wachten en stress bij ieder pijntje: er is veel leuk...
Lees verder