25 soorten kindermedicijnen die iedere moeder standaard in huis heeft

25 soorten kindermedicijnen die iedere moeder standaard in huis heeft
Zo. De R zit weer in de maand, dus dat betekent dat de medicijnkast weer tevoorschijn kan worden getoverd. Rammetje vol met baby-en kinderspul. En, hoeveel heb jij ervan in huis?

Had ik voor de kinderen een EHBO-kist ter grootte van een luciferdoosje, tegenwoordig bezit ik een groot klik- en stapelbaar gevaarte van de Ikea, tot de nok toe gevuld met medicijnen. Waarvoor is al die meuk, vroeg ik me af toen ik ‘m van de week opende. Waarom is-ie zo vol en waarom slibt dit spul mijn huis dicht? Wat ik in de berg tegenkwam;

Lees ook; Waarom zijn Nederlandse kinderen nou toch ALTIJD verkouden? (over snot, kots en poep)

1. Zetpillen voor baby’s, 120 en 240 mg. ‘Te gebruiken bij: spit, menstruatiepijn, spierpijn en kiespijn.’ (Hahahahahahahahah!)

2. Luuf babybalsem. Had ik nou echt gedacht dat het zou helpen als ik dit op Puk d’r voeten zou smeren? Je moet niet alles geloven wat je op fora leest. Heb ik empirisch ondervonden.

3. Vier potten Sudocrem. Allemaal aangebroken, maar nog zo vol als wat. Want je hebt er maar heel weinig van nodig. Blijkt.

4. Miniatuur-potje Sudocrem. Hop, in de luiertas. Gewoon, omdat ik van mini-dingen houd. Dus dit mini-potje ook helemaal het einde vind. Ook al zijn mijn kinderen inmiddels zindelijk. En heb ik noch een luiertas, noch Sudocrem nodig. Nou en?! Ik vind het gewoon leuk, ja?!?!

5. Vier andere soorten luieruitslagcrème-tubes. Hoe kom ik eraan, echt? Kraamcadeaus? Gratis? Gekocht tijdens een slaapdelirium? Geen. I. Dee

6 t/m 14. Dr Fix wrat weg, Vitamine C, tinctuur, tea tree-olie én tea tree-zalf, ontsmettende zinkzalf, pure alcohol, Betadine-scrub, zeezout voor in bad…
Kanonne. Een rib uit mijn lijf, die waterwratjes. Enige wat écht hielp was die etters uitknijpen op het juiste moment. Uitknijpen van waterwratjes, mijn nieuwe hobby (niet verder vertellen)

15. Een puffer met een beertje erop. Oh ja, toen was Puk zo klein en doorlopend verkouden. Anderhalf jaar lang. Arm kind.

16. Waterwrattenshampoo-dinges. Hielp ook al niet. Voor geen me-ter.

17. Ouderwetse talkpoeder met munt. Dat werkte dus wél. Briljant spul! Ruikt nu alleen naar ouwe sokken, weg ermee.

18. Pleisters. Anna en Elsa. Cars. Tijgerprint. Paw Patrol. Disney-prinsessen. Waterdichte, huidkleurige, ronde… Het lijkt wel kindercarnaval.

19-20. Luizenshampoo en luizenkam. Gratis van school, die kam. Zo attent! En de shampoo: gevalletje-voor-het-geval-dat. Zodra er één zo’n fok-beest mijn huis in komt, zal ik ‘m hoogst persoonlijk meteen om zeep helpen.

21. Oor-thermometer. Die niks doet. Omdat Olle ‘m vastpakte en op de grond smeet, koud nadat ik ‘m uit de verpakking had gehaald. Wég 40 eetjes.

22. Gewone thermometer. Toch maar weer een keer zo’n oor-ding kopen, want dit voelt ook echt aan als ware het 1972.

23. Neusspray. Hoeveel soorten heb ik hier staan? Effe telle… 6!

24. Hoestdrank. Met een funky smaak van chemische aardbeien. Niet te hakken, dit spul. En wát een plakboel!

25. Paracetamoldrank. Chemische banaan… Het wordt er niet beter op…

En, hoeveel soorten kindermedicijnen ben jij al rijker? Of heb je nog een briljante tip die je met iedereen wilt delen? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!

Lees ook: Waarom de wereld vergaat als papa ziek is

Geschreven door
More from Franke van Hoeven

De verschillen tussen werkende moeders en thuisblijfmoeders

Lange dagen in de grauwgrijze kantoortuin of de hele dag aan de...
Lees verder