33 zalige fantasieën van een moeder

17.09.2016 05:00

Soms heb je van die dagen dat je kind een off-day heeft, en jij ook, dat het de hele dag regent, de supermarkt net voor je neus dichtgaat en de boterham met pindakaas met de pindakaaskant naar beneden op de grond valt. Gelukkig kun je je dan altijd nog verliezen in fantastische fantasieën. Ik doe even een voorzetje, vul vooral aan naar eigen behoefte.

Lees ook: Brief aan alle perfecte moeders van Nederland

 1. Je hebt een nanny die de hele dag speelgoed van de vloer raapt, flesjes uitkookt en broodtrommels inpakt.
 2. Je hebt een butler die ’s morgens ontbijt op bed brengt. En de afstandsbediening aangeeft als je net lekker op de bank zit.
 3. Je schoonmaakster komt elke dag, maar ze loopt je nooit voor de voeten – nee, eigenlijk kom je haar zelden tegen.
 4. Je hebt namelijk een enorm groot huis. Dat dus altijd schoon is. En op de een of andere manier ook heel knus.
 5. Voor dat huis staan een heleboel voertuigen waar je uit kunt kiezen als je de deur uit gaat: een elektrische bakfiets, een fiets met kinderzitjes, een fiets zonder kinderzitjes voor als je even cool wilt zijn, én zo’n vette fiets die je kunt omtoveren in een kinderwagen. Plus natuurlijk een flinke gezinsauto waar echt alles en iedereen in past en die toch super wendbaar is, waardoor je ’m moeiteloos kunt inparkeren.
 6. Sowieso kun je alle auto’s moeiteloos inparkeren.
 7. Je woont naast de kinderopvang en tegenover de basisschool.
 8. En dat levert geen geluidsoverlast op.
 9. Je woont trouwens ook in een natuurgebied, dat midden in de stad ligt (hoe dan? Ja, dat weet ik ook even niet, maar ik zie het wel helemaal voor me).
 10. Je kunt fantastisch koken en dan ook nog eens gerechten die allemaal gezond en lekker zijn, dus je kinderen ontbijten met chia-havermoutpudding met macademia’s, mango en passievrucht en dineren met sesam-boekweitnoedels met bimi en kip (deze gerechten heb ik niet zelf verzonnen, die komen uit een gezinskookboek dat Easy Peasy heet, maar dat ik zelf best Moeilijk Poeilijk vind).
 11. Je kinderen eten dit allemaal smullend op.
 12. Zelf eet je elke dag alles wat je lekker vindt en toch zie je eruit als Keira Knightley/Scarlett Johansson (doorhalen wie je minder aantrekkelijk vindt).
 13. Dat komt waarschijnlijk ook doordat je vriezer vol ligt met roomijs waar je slank van wordt.
 14. Je kunt fulltime werken en fulltime moederschap prima combineren omdat je jezelf in twee kunt splitsen, en niemand vindt dat raar.
 15. Je hebt van je hobby je beroep gemaakt, dus het voelt niet als werken en bovendien, als je wilt kun je best je kinderen meenemen naar het werk, dat vindt iedereen alleen maar gezellig (je kinderen ook).
 16. Je kunt heksen, waardoor je nooit meer tegen je man zegt: ‘Ik kan niet heksen’, maar: ‘Laat mij maar, dat heks ik wel even.’
 17. Je kinderen beginnen als ze twee jaar zijn spontaan de afwasmachine in te ruimen.
 18. Op dat moment slapen ze al twee jaar door.
 19. Daarnaast doen ze eigenlijk altijd een middagdutje van drieënhalf uur – je kunt er de klok op gelijk zetten.
 20. Door al dat personeel kun je gewoon even in je uppie naar Afrika vliegen als je daar zin in hebt. Of naar Abu Dhabi. Niet dat je dat doet, maar tóch.
 21. Je hebt nooit het gevoel dat je tekortschiet als moeder, want je spendeert uren vol quality time en liefdevolle aandacht met ze.
 22. En ook met je man.
 23. En met je vrienden en vriendinnen (had ik al gezegd dat je jezelf in tweeën kunt splitsen?).
 24. Je gaat drie keer per jaar met vakantie en alle vakanties zijn een daverend succes.
 25. Maar eigenlijk is het thuis net zo heerlijk.
 26. Het is namelijk in Nederland altijd mooi weer.
 27. En je hebt regelmatig spetterende seks, zonder dat daar vervelende voorbehoedsmiddelen aan te pas komen, er is namelijk eindelijk een goed werkende mannenpil uitgevonden.
 28. Je kapper en masseur komen elke week aan huis.
 29. Maar verder smijt je helemaal niet met geld: alles wat je over hebt, gaat naar het goede doel.
 30. Je bent ook zo iemand die vluchtelingen opvangt en maaltijden kookt voor arme mensen, maar dat hoeft helemaal niet, want het is vrede op aarde en iedereen heeft net zo veel geld en tijd als jij.
 31. Het is namelijk JOUW fantasie en dan kan dat.
 32. Maar op een ochtend word je wakker en denk je: ik mis iets. Ik mis de chaos en hectiek, het gekibbel en gedoe, de ups en de downs. Het lijkt wel een fucking RECLAME waarin ik leef.
 33. Dan word je wakker uit je droomwereld, kijk je naar de boterham met pindakaas op de grond, de regen buiten en je kind dat een off-day heeft en dan kun je er weer helemaal tegen.

 

Lees ook: De perfecte ouders? Blijkbaar bestaan ze toch!