4 meest gestelde vragen over kinderen meenemen op de fiets

25.11.2022 10:57

De veiligheid van jou als mama en die van jouw kindje, zijn erg belangrijk als je op de fiets stapt. Goede voor- en achterzitjes zijn de meest voor de hand liggende accessoires, maar ook een bakfiets kopen of een fietskar kan bijdragen aan de veiligheid. In deze blog lees je de antwoorden op de 4 meestgestelde vragen over kinderen meenemen op de fiets.

Is het verstandig om een baby meenemen op je fiets?

Om de veiligheid te kunnen garanderen, moeten kinderen zelfstandig kunnen zitten voordat hij of zij in een zitje gezet kan worden. Eventueel is het mogelijk om baby’s mee te nemen met de Steco Baby. In dit frame kan een autostoeltje speciaal voor baby’s geplaatst worden. Daarnaast is het ook mogelijk om je baby in een draagzak mee te nemen. Let wel op: bij een draagzaak lopen jij en je kindje meer risico bij een ongeval.

Wil je een goed en veilig voorzitje kopen? Bekijk hier het aanbod voorzitjes en achterzitjes.

Is een voorzitje of achterzitje beter?

Je kind in het voorzitje is misschien gezelliger, toch is het belangrijk om te weten wat de veiligste optie is. Een kind kan tot maximaal 15 kilo in het voorzitje. Gemiddeld zitten kinderen vanaf 9 maanden tot 3 jaar, in het voorzitje. In het achterzitje kunnen kinderen tot ze een gewicht hebben van 22 kilo. Vanaf de 9 kilo is het veilig om veilig om achterop Eenmaal dit gewicht bereikt, is er een leeftijd van gemiddeld 6 jaar behaald. Let wel op: sommige bagagedragers kunnen een gewicht dragen van maximaal 25 kilo.

Wat zijn de grootste risico’s bij het meenemen van je kindje op de fiets?

Gelukkig is de afgelopen decennia is de verkeersveiligheid voor kinderen sterk verbeterd. Dit is vooral te danken aan de toename van de 30 kilometer per uur-zones en de verbeterde kinderzitjes- of stoeltjes. Toch zijn kinderen als verkeersdeelnemers, een kwetsbare groep. Elk jaar moeten er gemiddeld 4 duizend kinderen een arts bezoeken omdat zij een voetje tussen de spaken hebben gekregen. Bijna allemaal zaten deze kindjes in een achterzitje. Als je dit scenario wilt voorkomen, is het belangrijk stevige jasbeschermers te plaatsen.

Wanneer is een bakfiets handig om aan te schaffen?

Het voordeel van een bakfiets, is dat je meerdere kinderen eenvoudig mee kunt nemen op je fiets. Er is zelfs nog ruimte om eventuele bagage mee te nemen. Ook heb je goed zicht op de kinderen. Beter dan wanneer je kleintje(s) achterop je fiets zitten. Met een bakfiets, fiets je gemakkelijk overal naartoe.

Ben je benieuwd naar onze favorieten bakfietsen? Wij hebben onze favoriet hieronder voor je uitgelicht:

Babboe City

Onze nummer 1 op de favorietenlijst, is de Babboe City bakfiets. Deze is verkrijgbaar in de kleuren grijs, wit of zwart. Bij Fietsvoordeelshop.nl kun je deze bakfiets aanschaffen voor een prijs van 1.849 euro. De fiets heeft 7 versnellingen, van het type Shimano Nexus 7-Speed.

Deze bakfiets bekijken? Klik dan hier.

Wil je een bakfiets aanschaffen? Een goede keuze maak je niet zomaar. Bij Fietsvoordeelshop.nl is het mogelijk om gratis en eenvoudig een proefrit aan te vragen, via deze link. Of kom langs bij één van de fysieke winkels, bij jou in de buurt!