Dingen die je nog niet wist over sex (binnen relaties en na de geboorte van je kinderen!)

09.09.2019 00:10

Femkes grootste vrees is een ingekakt sexleven. En wat ze hoorde over langdurige huwelijken (sleur) en het krijgen van kinderen (altijd moe) dat gaf haar weinig hoop. Maar toen sprak ze een ervaringsdeskundige die haar 5 dingen over sex vertelde, die ze niet wist… Read and learn! 

LEES OOK: Eerlijk zeggen: wie heeft er na een bevalling nou zin in sex?

1. Sex wordt weer stiekem
Iedere ouder weet dat kinderen de zin in sex als geen ander de nek om kunnen draaien. Je moet dus heel goed weten waar en wanneer je lichamelijk met je partner kunt worden zonder dat er ineens een schattige 4-jarige voor je neus staat. Zorg er dus voor dat je de hele week lekker strict bent op het gebruik van de iPad, facebook, de Xbox en de tv en laat al de limieten en verboden op zaterdagochtend los. Je weet niet wat je gebeurt: ze zullen urenlang gebiologeerd naar die schermen zitten kijken en jij en je man hebben alle tijd van de wereld voor elkaar. Joehoe!!!

2. Sex wordt een agendapunt (ja, echt!)
Het is misschien niet de meest romantische manier, maar ik ben er inmiddels wel achter dat als je het niet agendeert, je wekenlang droog kunt komen te staan. Stel niet aan iedere vrijpartij de hoogste eisen. Het mag ook wel een keertje zonder voor- en naspel, maar houd er een zekere regelmaat in. En ook al voelt het misschien een beetje gek om geplande sex te hebben… de meeste mensen krijgen vanzelf wel zin als ze eenmaal bezig zijn. (Oh, en als je het echt op de kalender gaat schrijven, dan zorgt het kindvriendelijke codewoord vaak al voor grote hilariteit!)

3. Sex wordt out-of-the-box
Een veelgehoorde klacht van stellen die al heel lang samen zijn is dat ze elkaar van binnen en buiten kennen. Dat is echter de verkeerde manier om ernaar te kijken. Als je in een langdurige relatie zit heb je ook het voordeel dat je genoeg op je gemak bent met elkaar om iets nieuws te proberen. Doen jullie het altijd redelijk rechttoerechtaan, stap dan eens een sexshop binnen… het hoeft echt niet meteen hardcore te worden, een lekkere massagegel is al een begin. Of probeer eens een wenspot. Je stopt beiden een stuk of vijf fantasieën in een glazen pot en haalt er af en toe eentje uit om uit te voeren. Op de briefjes kan staan: doe het in de keuken, doe het in de auto, doe het zonder geluid te maken, doe het zonder te zoenen en ga zo maar door.

4.  Sex wordt je workout
In principe weten we dit inmiddels allemaal wel, maar laat het eens goed tot je doordringen. Als je een vaste partner hebt en sex kunt hebben op regelmatige basis, dan moet je dat ook gewoon doen. Het verlaagt stress, draagt bij aan gewichtsverlies, vermindert de kans op verkoudheid en griepjes en geldt ook nog eens als een lichte workout (want heeft er nog iemand tijd om te sporten?).

5.  Sex wordt je batterijoplader
Als ik gestresst ben en zo druk dat ik niet eens weet hoe ik het einde van de week haal, wil ik absoluut geen polonaise aan mijn lijf. Toch is dat precies wat ik wel zou moeten doen. In moeilijke tijden hebben we de neiging om een beetje in ons eentje te gaan zitten kniezen, maar juist door de lichamelijke verbinding met elkaar aan te gaan houd je je relatie goed. En dat is toch één van de belangrijkste dingen in het leven.

Een wijs man zei ooit: “Sex moet het laatste zijn wat je loslaat in een relatie, niet het eerste,” en ik heb dat goed in mijn oren geknoopt.

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!