6 Exotische droomreizen die je met kleine kinderen kunt maken

16.12.2016 18:00

Denk jij dat op vakantie gaan met kinderen lastig is? Dat je eigenlijk niet verder komt dan met de sleurhut naar Frankrijk? Of dat een actieve doe-vakantie met kinderen eigenlijk gewoon niet te doen is. Fout! Er is ontzettend veel leuks mogelijk met kinderen. En dat  hoeft niet meteen héél duur te zijn!

We deden wat iedereen doet die elkaar net een jaar kent: we gingen een verre reis maken. Naar India. Had ook Mexico of Brazilië kunnen zijn, maar we kozen voor India. Zomaar, leek ons wel wat.
We vlogen op Goa, het enige toeristische stukje land dat India toen kende. We vierden er oud & nieuw, we dronken rosé uit wijnglazen en er waren cafeetjes waar ze clubsandwiches serveerden. Toch vonden we het er best wel shabby en armoedig, in dat toeristische kloppende hart van India. Op 2 januari namen we de taxi naar een ander kustplaatsje, vier uur verderop. We hoopten op een wat authentiekere omgeving. Nou, die kregen we!

Zodra ik de taxi uitstapte in mijn korte broek met t-shirt, spuugde er een man in mijn gezicht. Een pelgrim, begreep ik later, die vond dat ik eruitzag als een westerse sloerie. Als we even op het strand gingen zitten, lagen er meteen een stuk of 300 mannen om ons heen om te kijken of ik me ging uitkleden, wat ik natuurlijk niet deed met al dat publiek. Eigenlijk hield dat de hele reis nooit meer op. Nergens waren we alleen of relaxed.
Zucht…
Aan de ene kant voel ik een nostalgisch verlangen naar dit soort ellende op verre reizen, aan de andere kant ben ik zo blij dat ik dit nooit meer mee hoef te maken.

Nu hebben we kinderen. En die kinderen gebruikte ik jarenlang als excuus om nooit meer naar zo’n gekke plek te hoeven. Maar na een paar jaar ging dat toch vervelen. Her kriebelt weer, dus ben ik gaan kijken naar plekken die wél ver weg zijn, maar waar je toch met kinderen naartoe kunt.
Deze geweldige bestemmingen zijn authentiek, weg van het massatoerisme, leuk voor kinderen én er is toch al even met je meegedacht (o ja: en je kan er een clubsandwich krijgen…)

Slapen in de Sahara
Overdag snikheet en ’s avonds ijskoud. De stilte, het zachte zand, en de overweldigende duisternis. Dat wil je écht een keer meemaken met je kinderen… In Marokko kan het, daarvoor hoef je niet zo ver de woestijn in. En Marokko is maar 4 uur vliegen vanaf Nederland! Kijk hier hoe je in een berbertent in de woestijn kunt overnachten.

griekenland riksjaMet ezeltjes en treintjes door de bergen
Lunchen op een onbewoond eiland? Een tocht met een ezeltje door de bergen? Urenlang spelen in de golven van een azuurblauwe zee? Een prachtige treintocht maken langs diepe afgronden? Elke dag met een boot naar een nieuw eiland met een nieuw avontuur? De Acropolis beklimmen? Dat kan allemaal in Griekenland. Dit zijn de bouwsteentjes van de leukste dingen die je met de kinderen in Griekenland kunt doen.

 

Zwemmen met zeekoeien
Snorkelen tussen de zeekoeien in een rivier. Het klinkt misschien bizar, maar het kan tijdens deze reis door Florida. Ze zijn vriendelijk, nieuwsgierig en drijven graag om je heen. Je verblijft in een plantagehuis aan de rivier van Florida’s Nature Coast. En dan ga je natuurlijk ook naar pretparkparadijs Orlando. Want het is leuk hoor, Disneyland Paris, maar je moet echt een keer naar die in Florida! Orlando is sowieso een groot pretparkparadijs! SeaWorld, DisneyWorld – en alle andere Disneyparken er omheen!

bali-vakantie-smile-800x536Krossen door de jungle
Bali is dan wel een takke-eind vliegen, maar het is er zo exotisch en zo anders dan in Europa – en toch klein en behapbaar en ook nog eens voorzien van alle moderne gemakken. Je kan er lekker voor je hele verblijf een privéchauffeur boeken, die jullie brengt naar waar je die dag behoefte aan hebt. Zin in crossen door de jungle? Hij brengt je. Slapen in een waterpaleis met een tempel vol wierook? Fietsen over de rijstvelden? Zin een dagje chillen bij je eigen zwembad? De chauffeur vindt het best.  Ook kent hij de leukste plekken van het eiland, want deze chauffeurs rijden al jaren Nederlandse toeristen rond over hun eiland, en weten precies welke plekken jullie leuk vinden!

Aziatische wereldsteden bezoeken
Als je dan toch naar Bali vliegt, combineer dat dan met een bezoek aan een grote stad (je moet toch ergens een stop over maken om te tanken). Kuala Lumpur, Singapore of Hong Kong liggen op de route en de reis Balikids is gemaakt door moeders met veel ervaring in die regio, die een super leuk hotel voor je boeken en je tips mailen voor jouw paar dagen met de kinderen in die wereldstad.

mexico met kinderenOp avontuur in Mexico
Een kijkje nemen in een eeuwenoude Mayatempel is mysterieus en superinteressant. Maar van uitkijken over een wit palmenstrand vanuit een hangmat word je ook heel blij. Mexico is bij uitstek geschikt als verre bestemming waar je een fijne mix kunt maken tussen relaxen, ondernemend zijn en cultuur snuiven.

 

Riksja_Kids_Logo - juiste!!!

 

Riksja Kids
Dit bericht is gemaakt in samenwerking met RiksjaKids, een reisorganisatie die individuele rondreizen op bestemmingen over de hele wereld voor gezinnen aanbiedt. Hun reizen worden samengesteld door vrouwen die de locale omgeving goed kennen én moeder zijn!