6 motto’s die momsy de dag door helpen

In Renske’s leven zijn zes motto’s uiterst belangrijk. Zodra zich moeilijke situaties voordoen pakt ze er een van deze life lines bij en dan kan ze er weer he le maal tegen.

  1. Fok die shit! Deze is makkelijk. Het gaat erom dat je de nare/zware dingen van je af moet laten glijden. Kom je weer te laat op het kinderdagverblijf? Fok die shit! Heb je weer hetzelfde aan als gister? Fok die shit! Is het haar van je kind al twee dagen niet gewassen? Fok die shit! Heb je weer patat gegeten? Fok die shit!
  2. This too shall pass. Dus: heb je ruzie met je schoonmoeder over haar bemoeizucht? Lijkt je pittige peuter maar niét over die vreselijke peuterpubertijd heen te komen? Wordt de kersverse baby niet geknuffeld maar aangevallen door de oudste? Met auto’s, puzzelstukjes, telefoons, pennen, loopauto’s, kaarsenstandaarden, alles wat-‘ie maar te pakken krijgt? This too shall pass. Hoop je dan. Toegegeven, er ZIJN broers en zussen die elkaar na tien jaar nog steeds niet kunnen luchten of zien maar dat gaat jou gewoon niet gebeuren en zo is het.
  3. Roep nooit opgelucht dat een fase eindelijk voorbij is want dan is-‘ie nog niet voorbij daar kun je donder op zeggen want zo werkt het nou eenmaal in het leven het is oneerlijk ik weet het echt oneerlijk is het.
  4. Alles voor fijne herinneringen. Dus ja, dan maar voor de tachtigste keer in de rij bij de Efteling. Of naar het zwembad ook al DENK je dat je een olifant of een nijlpaard of een varken bent in je badpak. Fok die shit! – ja je mag de motto’s ook combineren. Goed systeem he vind ik ook dankjewel.
  5. Kan pappa het niet doen. En indien pappa niet aanwezig is omdat hij werkt of omdat het gewoon een lul is dan moet je hier opa of oma van maken of de buurvrouw. Regelmatig hulp inschakelen is in ieder geval een superbelangrijke regel in het leven van momsy.
  6. Alcohol lost je problemen niet op maarja melk ook niet. Deze heb ik niet zelf verzonnen, zo’n taalvirtuoos ben ik nou óók weer niet. Ik bedoel, ik weet heus dat ik goed ben in taal enzo, maar deze zin slaat alles je moet ‘m op zo’n tegeltje zetten en in de keuken hangen vet leuk.

Geschreven door
More from Renske Hoff

Nee, die tweede doe je er dus niet even bij

Toen ik zwanger was van baby B. grossierde ik en/of mijn directe...
Lees verder