6 tips hoe je je huis mét kinderen toch stijlvol houdt

Je interieur voordat je kinderen had zag er ongetwijfeld anders uit dan je moeder bent. Maar dat hoeft niet gelijk te betekenen dat je zorgvuldig Scandinavisch-achtig ingerichte huis nu een walhalla van primaire kleuren is, dat je je een weg moet banen tussen de duploblokjes, Playmobil en race-autootjes om van je slaapkamer naar de keuken te komen. Nee, echt niet. Wij geven je vijf tips hoe je je huis kidsproof kunt maken en stijlvol houden tegelijk. 

 1. Zorg voor genoeg opbergruimte in de woonkamer
  Natuurlijk, je kinderen mogen spelen. Ook beneden. En het is echt niet erg als de hele Duplobak omgekieperd wordt of de Barbie’s op de bank zitten. Maar voordat je kinderen naar bed gaan is het tijd om alles weer netjes op te ruimen. Koop een paar grote bakken die je ‘s avonds zo weer de kast in schuift. Zo’n mooie klepbank is trouwens ook een goeie tip: stijlvol en ideaal om speelgoed of knutselspullen in de bewaren. Of wacht dacht je van deze prachtige vintage vakkenkast? Opgeruimd staat netjes (en mooi!)3d3bdf1d060e9a0371ef43a76804e9de(beeld Pinterest)
 2. Vintage is the answer
  Op de een of andere manier wordt het meeste speelgoed gemaakt in kleuren die jij liever niet in je woonkamer ziet (denk: felgeel, knalrood of gifgroen). Dus om ervoor te zorgen dat jouw huis er niet hetzelfde uit gaat zien als het kinderdagverblijf ga je op zoek naar vintage schatten (want die zijn namelijk wat minder fel van kleur). Ga naar de kringloopwinkel bij jou in de buurt, bezoek zo’n schattig brocante marktje of struin – ‘s avonds als de kinderen op bed liggen – Marktplaats af op zoek naar dat fantastische oude houten hobbelpaard, die prachtige knikkerbaan of die oude crèmekleurige race-auto (check je tweedehands koopjes natuurlijk wel eerst even of ze echt kidsproof – en dus veilig – zijn. Dus geen scherpe randjes, loszittende draden etc. Spreekt voor zich natuurlijk).4f31ec2f757ac9874f0be6d3283215d7
 3. Belle naturel
  Scoor een grote pot witte verf (of zwart, of taupe of wat je ook mooi vindt), een roller en een kwast en ga aan de slag. Alle gekleurde houten spulletjes van je kind – die in de woonkamer staan – verf je zo over in een rustigere tint. Het blauwe stuur van het houten fietsje geef je bijvoorbeeld een lik verf, het rode keukentje krijgt een opknapbeurt en wordt strak wit, etc. Moet jij opletten wat een verschil dat al maakt!
 4. Werk zoveel mogelijk spullen weg
  We zeiden het bij punt 1 al, maar stop zoveel mogelijk weg achter deurtjes of in lades. Heb je een grote ladekast in je woonkamer staan? Daar kan prima een treinbaan in gebouwd (vergrendel de lade dan wel even zodat je kind die niet op z’n teentjes krijgt als hij hem helemaal uitschuift). En wat dacht je van een poppenhuis verborgen in de kast?1df8fce44a0e14da81f71152af5ce1220362d238(beeld Ikea, via Pinterest)
 5. Maak een kinderhoekje
  Een hele steriele woonkamer is natuurlijk ook niet leuk. Er mag heus wel gezien worden dat er een kind in huis woont. Maak zo’n knus kinderhoekje voor je kroost, dat je natuurlijk weer naadloos laat aansluiten op je stijlvolle interieur. Vinden zij leuk, en het ziet er nog fab uit ook.
  6c6dcc5b0737c8e8750696df19e33fee(beeld Vtwonen, via Pinterest)
 6. Zorg dat je vloer kidsproof is
  Een eikenhoutenvloer in de woonkamer is prachtig maar niet ideaal met kinderen. Tapijt in de slaapkamers is heerlijk zacht, maar kinderen hebben nog wel eens ongelukjes (lees: spuug-, plas-, of poepvlekken op je tapijt). Dus zorg dat je vloer kidsproof is! Wat je kiest? Marmoleum natuurlijk. Want: kan tegen een stootje en is dus kidsproof, is eindeloos mee te combineren, staat prachtig (weer leuk voor jou), is gemaakt van natuurlijke materialen, kun je makkelijk schoonmaken, en is ideaal voor vloerverwarming (en dus heerlijk voor je kinderen, want die spelen nou eenmaal 9 van de 10 keer op de grond). Voor meer informatie klik je hier.

 

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Forbo. Lees hier alles over ons advertentiebeleid. 

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

De bevalling ging nog wel, maar die eerste dagen daarna…

Denk je dat je met de bevalling het ergste achter de rug...
Lees verder