8 (bijna) breekpunten in de relatie van jonge ouders

20.12.2022 06:00
8 (bijna) breekpunten in de relatie van jonge ouders

Weet je nog? Dat je stralend van verliefdheid ‘ja’ tegen de liefde van je leven zei en beloofde ALTIJD bij hem te blijven? Je had geen idee van wat er komen zou op het moment dat er 1, 2 of 3 minimensen jullie leven binnen zouden wandelen. Had je voor de kinderen alleen strijd over de afwas, momenteel strandt je huwelijk wekelijks BIJna vanwege de volgende zaken…

1. De oppas die vijf minuten van tevoren afbelt omdat ze ‘griep’ heeft (een kater)
Bepaal dan maar eens wat belangrijker is: jouw werkafspraak of de zijne.

2. Een ontplofte luier van je peuter, tijdens een tripje naar de andere kant van het land
zodat het hele zitje na een rit van anderhalf uur totaal onder de smurrie zit en de romper ook tot aan de nek geel, groen en bruin gekleurd is. En och, wat stinkt het. Wie gaat dit doen?

3. De beslissing om een serie (House of Cards/ Game of Thrones/ Downton Abbey/ True detective) in je eentje te gaan bingewatchen…
terwijl jullie daar samen aan begonnen waren op een vrijdagavond. Omdat jullie ineens heel tevreden waren met jullie saaie leventje (‘Nooit meer uit? No problem, we hebben Netflix’). Maar toen jij niet kon slapen ben je stiekem in je eentje verder gaan kijken. Tja.

4.  Half acht op een doordeweekse avond nog niet thuis zijn
Het moment waarop je al een hele dag hebt weten te doorstaan. Wakker worden om zes uur, kinderen voederen/aankleden, wegbrengen, werken, werken, werken, kinders ophalen, eten koken, eten. En dan nog het hele badderen, boekjes voorlezen, ik-wil-niet-naar-bed-gedoe. Als vervolgens manlief belt dat het een latertje gaat worden omdat hij nog even met collega’s de kroeg induikt, dan kan dit uitlopen in een scheldkanonnade.

5. De kinderopvang die om 11 uur ’s ochtends belt dat jullie peuter 38,8 graden koorts heeft
terwijl jij net zelf ziek bent geweest en blij was dat je weer aan het werk kon (je baas ook!) en je man vanwege een aankomende promotie niet de deur uit kan sneaken. Oma bellen kan ook niet, want zij is op vakantie.

6. Als een restaurantbezoek toch niet zo’n goed idee blijkt
Dat weten jullie eigenlijk wel, want peuter is dreinerig. Maar goed, jullie hebben je laten overhalen door een ander stel dat zei: ‘ wordt echt wel leuk.’ Het is echter niet leuk als een peuter met rode saus gaat smijten, borden omgooit, aan je haren trekt als jij de slierten onder zijn stoel probeert op te ruimen (zodat de saus ook in je haar zit) en zelfs je iPhone weggooit als je hem probeert af te leiden met Nijntje. Hell hell hell…’Waarom zei JIJ niet dat dit een slecht idee was?’ ‘Ja, zeg, jij wilde toch per se met die mensen afspreken?’

7. Half vier ’s nachts als er een kind begint te huilen
En jij vindt dat je de afgelopen nachten al honderd keer eruit bent geweest, terwijl je man hetzelfde denkt.

8. Als je thuiskomt na een lange werkdag en het huis een grote teringbende is
omdat het man zijn dag met de kinderen was. En hee, hij heeft lekker gespeeld met de kinderen, maar opruimen, dat was hij vergeten. Hij had geen tijd.  TERWIJL JIJ WEL TEGELIJKERTIJD KAN SPELEN, ETEN GEVEN, NAAR BUITEN EN WASSEN EN OPRUIMEN EN BOODSCHAPPEN DOEN.

Lees ook: 17 Idiote dingen waar ouders ruzie over maken