8 Verschillen in ‘normale’ vriendschappen en ‘moeder’ vriendschappen

30.09.2014 00:10

Sinds Inge moeder is heeft ze een hele reeks nieuwe vriendinnen. Moedervriendinnen. En bij die moeders gedraagt ze zich heel anders dan bij haar ‘normale’ vriendinnen.

Lees ook: 31 Dingen waar je als ouder een burn-out van krijgt.

1. Met moeder vriendschappen is het heel normaal om elkaar om 07.00 al te appen. Ook in het weekend.

2. Met normale vriendinnen variëren de gespreksonderwerpen van films, muziek, schoonmoeders, sport, recepten, tot relaties en schoenen. Met moeders heb je het welgeteld over één onderwerp: de kinderen.

3. Hun lievelingswinkel is nog steeds de Zara, terwijl de mijne is veranderd in de HEMA. Daar kun je me werkelijk 5 keer per week vinden.

4. Hun favoriete magazine is nog steeds de LINDA of Flow, terwijl bij mij overal in huis Jij en je Kinderen rondslingert en ik niet meer aanspreekbaar ben als ik verdiept ben in Oei ik groei.

5. Met normale vriendinnen spreek je af in een hip café; moeders ontmoet je echter bij de plaatselijke kinderboerderij.

6. De ‘moeder’vriendinnen zie je ineens om de haverklap, want: lekker makkelijk afspreken onder schooltijd.

7. Bij moedervriendinnen is het niet meer dan logisch dat je óf te laat komt óf eerder weggaat, in verband met slaap-/voedingstijden. Bij normale vriendinnen knaagt er in mij toch altijd ergens schuldgevoel omdat ik altijd de sjaak-afhaak van het stel ben.

8. Bij gewone vriendinnen is het opgeruimd in huis en kun je gewoon op de bank ploffen zonder eerst speelgoed of spuugdoeken aan de kant te schuiven. Ook plakt hun tafel niet. Hoera!

Lees ook: 99 Dingen waar moeders heimelijk van dromen.