9 dingen die vet kut zijn aan kamperen met een kater

14.09.2016 05:00

Renske ging drie weken kamperen met een peuter en een baby. En daar heeft ze toch een boel van geleerd! Haar belangrijkste les? Een kater is vet dom op de camping!

Hoi, ik ben dus wezen kamperen met een peuter en een baby en ik kan je zeggen dat was een hele belevenis want een van de dingen die me ernstig duidelijk zijn geworden deze kampeervakantie is dat je  dan dus beter geen kater kunt hebben man man man daar ben ik echt the hard way achter gekomen lees maar snel adem in adem uit.

Lees ook: Een kampeervakantie met kinderen is best wel hard werken

 

  1. Om 07:00 uur opstaan wordt opeens een levensgevaarlijke onderneming. Kijk, ik heb sowieso al moeite met opstaan om 07:00 uur, iedereen die dat makkelijk vindt moet even opzouten naar een ander stukje, maar om 07:00 uur opstaan met een kater op de camping is dus echt helser dan de zeven hellen waar ze het altijd over hebben. Want wat gebeurt er als je vijf uur geslapen hebt met anderhalve fles wijn in je mik nou dan probeer je dus de hele tijd op te staan zonder succes je gaat in ieder geval steeds opnieuw weer in bed liggen en daar snappen kinderen dus echt helemaal geen biet van en daarom gaan ze maar bovenop je hoofd springen terwijl jij dus echt keihard ligt te sterven op je campingmatras en na het springen gaan de kinderen zelf maar een beetje dingen lopen te doen in de caravan en dat beste mensen wil je gewoon niet aan je fiets hebben hangen want dan krijg je dus opeens een banaan in je gezicht en kruipt de baby van tien maanden opeens richting overvolle toiletemmer en ligt de peuter om 07:15 al in een modderplas op het campinglaantje omdat jij dus ligt te sterven en daarna komt ‘ie weer gezellig binnen op je bed springen super lachen allemaal.
  2. Er is op de camping meestal geen Nespresso apparaat voor handen en dat is in geval van een kater nog erger dan normaal daar hoef ik eigenlijk niet zoveel woorden aan vuil te maken zonder koffie kom je dan echt helemaal nergens ja misschien weet je net in je stoel voor de caravan te geraken maar dat is dan ook echt meteen het laatste wat je die dag doet en dat is best zonde van je zuurverdiende vakantiedag en van je imago op de camping.
  3. Douchen is ook een levensgevaarlijke onderneming want als je gaat douchen op de camping moet je altijd superhard en slim nadenken over wat je allemaal mee moet nemen, want ze hebben daar natuurlijk geen standaard handdoeken en shampoos liggen in de douchehokjes  tenminste niet op de campings waar ik kom en als je een kater hebt is nadenken echt heel erg moeilijk en dus sta je dan toch opeens onder de douche zonder ook maar een miezerig handdoekje in de buurt en je bent ook je conditioner en je borstel vergeten vet kut.
  4. De kinderen moeten op tijd in bed liggen voor hun middagslaapje en dat is zonder kater al een hele planning maar met een kater kun je niet goed plannen en op de camping gebeurt zo ontzettend veel dat je de hele tijd het spoor bijster bent en om 15:00 uur hebben ze dan dus nog geen middagslaap gedaan en moet je alweer bijna beginnen aan het avondeten en dan zit je dus in in de problemen kan ik je zeggen tenzij je van die makkelijke kinderen hebt die zonder middagslaap kunnen maar dat is in mijn geval niet zo sterkte voor mij.
  5. Je gaat patat halen voor de derde keer die week en dat is in geen enkel opzicht goed want je word vreselijk dik van patat maar het is wel ontzettend lekker helemaal als je een kater hebt heerlijk gewoon extra mayo erbij ja graag ik heb het nodig.
  6. Je spreekt met de buurvrouw op het campinglaantje af dat jullie ’s middags gezellig naar het strand zullen gaan met z’n allen want de kinderen kunnen het zo goed met elkaar vinden en jij denkt dat je dan vást wel weer bent opgeknapt maarja voor je het weet is het zover jullie gaan naar het strand en dat terwijl je nog steeds ziek bent maar je gaat toch maar want ’s avonds een vrouw ’s middags een vrouw en opeens zit je met klappende koppijn en een huilende baby op het strand in de fikkend hete zon en dan denk je opeens dit is het eind.
  7. Alle geluiden komen altijd extra hard binnen met een kater en op een camping zijn heel veel geluiden tenzij je op zo’n idyllisch campinkje bij de Ourthe of de Ardèche of de Gard staat maar mijn kinderen kunnen nog niet zo lang in de auto dus misschien volgend jaar we zullen het meemaken.
  8. Je bedenkt je dat je de kinderen beloofd hebt op zondagochtend naar het plaatselijke tropisch zwemparadijs te gaan maar je kater is echt te groot en dan opeens moet je de schaamte voorbij en bij mensen in het laantje vragen naar paracetamol want je strip is leeg en de campingsupermarkt is nog niet open en voor je het weet krijg je een zogenaamd raketje aangeboden van de buurvrouw en dat is dus een paracetamol-zetpil lekker makkelijk en je maag speelt ook niet zo op maar gênant is het wel want dan moet je dus een zetpil in je aars duwen terwijl de buurvrouw naar binnen gilt lukt het?!!
  9. Je wilt vroeg naar bed maar dan komt er opeens iemand aangewaaierd die even gezellig wil kletsen en voor je het weet ben je weer helemaal opgeknapt en sta je te debatteren over het roer omgooien en de angst om weer te gaan werken en dat je nodig moet afvallen en dat jouw kinderen ook al drie dagen geen groenten hebben gegeten oh gelukkig ben je toch geen slechte moeder en ja waarom ook niet doe maar een wijntje wat een gezelligheid proost wat een topvakantie.

 

Lees ook: Afscheidsvakantie aan vakantie