9 situaties waarin je JUIST moet grijpen naar calorieën

25.09.2022 06:00

Femke was tien maanden lang heel goed, bewust en netjes bezig met haar gewicht. Ze at afgepaste hoeveelheden, snackte niet en sportte drie keer per week. En toen kwam er de klad in. Ze kwam er namelijk achter dat je in sommige situaties nu eenmaal niet zonder calorieën kan. 

Tja, en wat wil het toeval? Alle situaties waarin het geoorloofd is om naar vetten/suikers/calorieën te grijpen doen zich voor in het leven van een jonge moeder. Mocht jij je nu nog steeds bij elke hap chocolade of chips schuldig voelen, check hieronder even of je te maken hebt met een absoluut geoorloofde situatie. Zo ja. Geniet ervan! Zo nee. Geniet er ook van (dan ben ik er namelijk eentje vergeten!)

LEES OOK: Oh jee! Het overwegen van Botox is begonnen!

1. Je hebt een hele zware dag
Zo’n dag waarop je al om zes uur wakker gemaakt wordt door je peuter en die peuter niet echt welwillend is met aankleden, eten, verschonen, schoenen aantrekken, tanden poetsen. Zo’n dag waarop je hem in het fietszitje wil doen om naar de opvang te rijden en erachter komt dat hij gepoept heeft, dus dat je dan weer naar binnen moet om hem te verschonen. Zo’n dag waarop je op de opvang hoort dat het dag van de leidster is en iedereen een bloem heeft meegenomen, behalve jij, want jij hebt de mail daarover niet gelezen.

2. Je bent ongesteld
En het is niet meer zo’n kinderachtige ongesteldheid van toen je dertien was, maar sinds de bevalling van je kinderen heb je veel meer last van krampen en hormonale schommelingen dan anders. Je hebt de hele tijd zin om te janken en om iemand te slaan en het enige wat helpt is chocolade.

3. Iemand is jarig
Het is gewoon onbeleefd om taart af te slaan. Al die mensen die tegenwoordig maar zeggen: “Ik sla even over…” Dat kun je gewoon niet maken. De jarige heeft de moeite genomen om naar de bakker te gaan en een taart te kopen. Dan is het minste wat jij kan doen, die taart ook nuttigen.

4. Je bent uiteten
Ja, ik weet het: er zijn mensen die ook in restaurant salades bestellen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Restaurants zijn er om te genieten en niet om eindeloos te kauwen op blaadjes sla. Dus neem gewoon die rib-eye die je eigenlijk wilt. Je hebt het verdiend.

5. Je hebt een ontzettend zware dag
Zo’n dag waarop je te laat op je werk bent, iedereen je een beetje pissig aan lijkt te kijken, je computer niet wil opstarten, je een uur lang op de automatiseringsafdeling rondhangt, erachter komt, dat er iets bruins op je witte blouse zit en dat het vast geen chocolade is. Zo’n dag dat je man appt dat het laat wordt, omdat hij moet overwerken, terwijl jij met een vriendin had afgesproken, die je dus moet afbellen. En dat die vriendin dan kwaad wordt, omdat jullie elkaar al veel te lang niet gezien hebben en jij altijd afzegt. Zo’n dag dat je baas vraagt of je even tijd hebt om op zijn kantoor langs te komen en je te horen krijgt dat je baan op de tocht staat omdat er bezuinigd gaat worden.

6. Je hebt een onverwachte vrije dag zonder werk/man/kind
Zeg nou zelf: dit komt echt bijna nooit voor. Dat het gebouw waar je werkt dicht is, of dat een opdracht onverwacht niet doorgaat, of dat je een dag vrij hebt genomen, omdat je had begrepen dat de kinderopvang gesloten was en dat klopt niet, dus… Je hebt je handen vrij. OMG. Mag je dan éven beginnen met een latte en een stuk cheesecake?

7. Het is vakantie
Vakanties zonder calorieën zijn überhaupt geen vakanties.

8. Je favoriete personage uit je lievelingsserie gaat dood
Zoals Derek in Grey’s Anatomy. Daar heb ik zo hard om gehuild dat mijn man me kwam troosten met een zak cheese onion chips op een doordeweekse dag. Ben & Jerry’s ijs had zo’n geval ook heel goed kunnen helpen.

9. Je hebt minder dan acht uur geslapen
Is dat niet zo ongeveer altijd? Ja, dat klopt. Dat bedoel ik.

LEES OOK: Wéér slecht geslapen? Zo verschijn je top op je werk!