10 dingen die voorbij zijn als je moeder wordt (da’s niet erg, maar soms wel jammer)

12.01.2023 14:51
voorbij als je moeder bent

Nee, we zullen niet klagen over het moederschap. Het is het mooiste dat er is, maar het is wél een levensveranderende gebeurtenis. Eentje die je nooit had willen missen. Al denk je soms met weemoed terug aan de tijd voordat je kleine er was. Daarom: 10 dingen die voorbij zijn als je moeder wordt.

Lees ook: 28 Redenen waarom je peuter niet kan slapen

10 dingen die voorbij zijn als je moeder wordt

 1. Je nachtrust
  Een inkoppertje: je slaap. Of je nou een kind hebt dat direct heel goed doorsliep of niet, een kleine verandert je nachtrust. Als het niet is omdat er een kind huilt of eten wil, is het wel omdat je dénkt dat er een kind huilt.
 2. Alleen op de wc zitten
  Zodra ze kunnen lopen, achtervolgen ze je. En dat achtervolgen kun je vrij letterlijk nemen, want zélfs in het kleinste kamertje heb je geen moment meer voor jezelf.
 3. Datenight zonder zorgen
  Lekker uiteten met je partner? Grote kans dat het gesprek het grootste deel van de tijd gaat over je kleintje. En als het niet gaat over jullie kind, dan ben je in gedachten waarschijnlijk toch bezig met wat-ie nu aan het doen is en of alles wel goed gaat.
 4. Schone kleding
  ’s Ochtends een leuk schoon outfitje aan? Binnen een uur weer vies. Zowel bij jou als bij je kleintje.
 5. Warme koffie
  Is ijskoffie een trend? Doe jij al sinds de kleine er is! Want gek genoeg is altijd precies het moment dat je je koffie wil nemen, het moment dat de kleine wakker wordt of aandacht wil of begint de huilen.
 6. Rustig dineren/ontbijten/lunchen
  Even aan tafel zitten en de dag nabespreken, doorbespreken of voorbereiden zit er niet meer bij. Met een kleintje in huis draait het om hem of haar.
 7. Een lege wasmand
  Een logisch gevolg van punt 4: met kleding die na een uur vies is, is het een onmogelijke taak om die wasmand leeg te houden.
 8. Binnen drie minuten de deur uit zijn
  Weet je nog die tijd? Dat je je schoenen aan deed, jas aantrok, telefoon en sleutels pakte en de deur uit was? Dat is voorgoed (maar toch zeker voor de komende 12 jaar) voorbij.
 9. Gedachteloos scrollen op je telefoon
  Gewoon een beetje dom scrollen op je telefoon. Instagram, Facebook, TikTok bekijken en dan ineens beseffen dat er al een uur om is. Zodra ze kunnen praten en begrijpen wat je doet, willen ze heel graag weten wat mama op die telefoon doet. Of hetzelfde doen.
 10. Stiekem snacken
  Gek genoeg lijken kinderen er voelsprieten voor te hebben: je kunt twintig keer naar de keuken lopen om iets op te ruimen zonder dat iemand het door heeft, maar zodra je naar de keuken loopt om een snack te pakken, willen ze weten wat je daar doet. En zeg dan maar eens met een mond vol en een stalen gezicht dat je niet die laatste minisnickers hebt opgegeten.

Maar het cliché is waar: je krijgt er zo veel voor terug.

Lees ook: Waarom ik ’s zomers een leukere moeder ben dan ’s winters