De plus- en minpunten van de Babboe City-E

19.01.2022 09:40

Een groep ouders heeft hun handen in één geslagen om een alternatief te bieden voor de dure bakfietsen die verkrijgbaar zijn op de markt. Samen met een speciaal ingenieursbureau is zo de Babboe Bakfiets ontwikkeld, zoals wij deze nu kennen. Sinds de oprichting in 2005 heeft dit Nederlandse fietsenmerk zich weten te ontwikkelen als marktleider in de bakfietsen. Inmiddels verkoopt Babboe fietsen in meerdere landen. Wat dit merk zo populair maakt? Het assortiment aan 17 verschillende bakfietsen hebben een aantrekkelijke instapprijs. De prijzen variëren tussen de 2249 euro en de 6149 euro. In deze blog delen wij de plus- en minpunten van de Babboe City-E.

Waarom een elektrische bakfiets?

Het aanschaffen van een bakfiets kent een aantal voordelen. Zo is een bakfiets bijvoorbeeld makkelijk voor het vervoeren van kinderen, als je boodschappen wilt doen (hallo voldoende ruimte), is het een ideale vervanging voor de auto en bespaar je kosten in vergelijking met de auto. Wanneer je ervoor kiest een elektrische fiets aan te schaffen, ontvang je ook nog eens trapondersteuning tot en met 25 kilometer per uur. Ondanks dat je licht fietst met een ‘normale’ bakfiets, kan het zwaar worden wanneer je meerdere kinderen of zwaardere boodschappen in je bak hebt.

Belangrijkste specificaties van de Babboe City-E

De elektrische Babboe City-E is een ‘slanke’ en wendbare elektrische bakfiets. Het model heeft ronde hoeken en een stevige standaard. Je kunt deze City-E aanschaffen in de kleuren grijs, hout en zwart voor een bedrag van 3.149 euro. Bij deze Babboe bakfiets heb je de optie uit te breiden met een tweede bankje. Zo neem je je kinderen nog gemakkelijker mee naar school. Het maximale laadvermogen bedraagt bij uitbreiding 80 kg. De belangrijkste specificaties van deze fiets, hebben we hieronder voor je neergezet:

Accu capaciteit 450 Wh
Actieradius 50 tot 80 kilometer
Aantal versnellingen 7
Locatie motor Achterwiel
Motor techniek Babboe GWA motor
Geluid motor Geluidsarm
Soorten remmen Hydraulische schijfremmen
Aantal wielen 2 stuks

 

Pluspunten Babboe City-E

Achterwielmotor zorgt voor comfortabele rit

Voor een achterwielmotor zijn er veel voordelen te noemen. Zo is bijvoorbeeld het gewicht op de elektrische fiets met een achterwielmotor beter verdeeld en draag je een lager gewicht. Het fietsen met de Babboe City-E voelt natuurlijk aan. Alsof je een windje in je rug hebt. Ook lijken elektrische fietsen met een achterwielmotor minder geluid te maken.

Slank en wendbaar

Een bakfiets dat beschikt over twee wielen – ook wel enkelsporige bakfietsen genoemd- zorgt ervoor dat je licht en wendbaar fietst. Handig voor als je veel kilometers maakt in de stad of als je langere afstanden aflegt. Je blijft goed in balans. Daarnaast beschikt deze Babboe City-E over een dubbele standaard, wat bijdraagt aan de wendbaarheid van deze e-bakfiets.

Krachtige en betrouwbare remmen

Hydraulische schijfremmen worden aangestuurd door oliedruk. Het grote voordeel van dit type remmen is dat de remkracht beter is verdeeld. Ook hoef je minder te doen aan onderhoud. Wel slijten de remmen. Advies is om daarom om bij een dunner wordend blokje van het remmateriaal dan 0,5 mm, deze te vervangen.

Minpunten Babboe City-E

Standaard accu

De accu bij deze elektrische bakfiets heeft een capaciteit van 450 Wh. Je kunt hiermee gemiddeld 50 tot 80 kilometer fietsen. Natuurlijk is dit afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden en hoeveel trapondersteuning je nodig hebt. Bij deze Babboe City-E heb je helaas niet de optie om de accu up te graden naar een hogere capaciteit en daarmee een hogere actieradius.

Overzicht plus- en minpunten

Voor het gemak lees je hieronder alle plus- en minpunten op een rij:

+ Comfortabele rit door betere verdeling van het gewicht
+ Natuurlijke trapondersteuning
+ Licht en wendbaar fietsen
+ Dubbele standaard zorgt ervoor dat je fiets niet valt
+ Goede remkracht
+ Hydraulische schijfremmen zijn onderhoudsarm

– Remblokken moeten worden vervangen bij minder dan 0,5 mm
– Accu capaciteit is standaard 450Wh
– Uitbreiding accu capaciteit niet mogelijk

Wil je zelf de plus- en minpunten ervaren van de Babboe City-E? Maak geheel vrijblijvend en volledig kosteloos een afspraak voor een proefrit bij één van de fysieke winkels bij jou in de buurt!