Dilemma’s bij het aanschaffen van een (elektrische) bakfiets

25.01.2023 10:49

Geen problemen met parkeren, niet in de file hoeven staan en laagdrempelig je dagelijkse portie beweging zijn allerlei voordelen van fietsen. Een groot nadeel, zeker wanneer je kinderen hebt, is dat je niet iedereen (inclusief bagage) makkelijk mee kunt nemen. Met een bakfiets neem je kinderen, boodschappen en andere tassen eenvoudig mee tijdens jouw fietstocht. De bakfiets is er ook met trapondersteuning: de elektrische bakfiets. Lees in deze blog verschillende dilemma’s die je kunt hebben tijdens je zoektocht naar je favoriete bakfiets.

Dilemma #1: Ga je voor met trapondersteuning of zonder?

Een groot voordeel van de bakfiets is dat je makkelijk je kinderen en eventuele bagage mee kunt nemen. Het nadeel is dan weer dat je bakfiets steeds zwaarder wordt. Trappen dus ook! Herken jij onderstaande situaties? Dan is een bakfiets met trapondersteuning een uitkomst!

Fris op plek van bestemming aankomen

Een gemiddelde bakfiets weegt van zichzelf al meer dan 60 kilo. Hier zit het gewicht van je kind/kinderen plus boodschappen nog niet bij. Wil je fris aankomen op plek van bestemming, in plaats van bezweet? Dan raden wij je aan te kijken naar een elektrische bakfiets.

Heuvelachtige wegen

Woon je in een gebied met veel heuvels en bruggen? Dan zal je als geen ander weten dat omhoog fietsen bij een helling, je flink kan uitputten. Als je veel heuvels op moet tijdens je fietstochten, raden wij je aan een elektrische bakfiets te nemen. Het liefst een motor met een kracht van minstens 50 Nm.

Vooral langere fietstochten

Zit de school van je kind of kinderen om de hoek? En woon je dichtbij het centrum? Dan heb je waarschijnlijk al een hele hoop plezier aan een bakfiets zonder trapondersteuning. Wil je ook fietsen door gebieden met veel heuvels, naar een andere stad of gaat de bakfiets dienen als vervanging van je auto? Dan raden wij je aan om een bakfiets met trapondersteuning aan te schaffen.

Dilemma #2: Kies je voor een bakfiets met 2- of 3 wielen?

Er zijn bakfietsen met 2 wielen of met 3 wielen. Kinderen zouden waarschijnlijk hun voorkeur geven aan een bakfiets met 2 wielen, aangezien deze het meest comfortabel zit. Op een driewieler voel je iets meer geschud tijdens een fietstocht. Het voordeel van de driewieler is dat je meer kinderen mee kunt nemen. Ook de standaard onder een driewieler gaat makkelijker dan bij een tweewieler.

Dilemma #3: Hoge of een lage bak?

Hoe hoger je bak is, hoe minder uitzicht je kind of kinderen zal hebben. Daarnaast vervoer je je kinderen veiliger met een hoge bak, al wilt dit niet zeggen dat een lage bak onveilig is. Bij de meeste bakfietsen zit er een inkeping in de bak. Hier kunnen kinderen eenvoudig een voetje op zetten en zo de bakfiets in klimmen.

 

Meer hulp nodig bij het kopen van een bakfiets? Lees hier waar je op moet letten bij het aanschaffen van een bakfiets.

Bij Fietsvoordeelshop.nl maak je eenvoudig een afspraak voor een proefrit. Je kunt jezelf nóg zo goed inlezen, maar je weet pas echt of een (elektrische) bakfiets bij je past wanneer je het zelf ervaart. Kom langs bij één van onze winkels bij jou in de buurt!