Er is dus een sluiproute door de avondspits heen…. Wat is die van jullie?

26.01.2015 09:00

Barbara heeft soms echt moeite met dat dagelijkse gedoe van elke dag werken, dan naar de crèche racen en toch gezond eten op tafel. Zij heeft de perfecte sluiproute verzonnen voor deze hectiek. Het is eigenlijk haar favoriete avondeten – en ook dat van de kinderen. Wat is jouw favoriete sluiproute om het avondeten heen?

Ik heb de oplossing gevonden! Want soms is het me echt te veel, dat avondspitsuur. Om half zes klap ik mijn computer dicht en fiets ik naar de crèche om de jongste op te halen. Ik zou dan onderweg boodschappen kunnen doen, maar dat is toch wel veel gevraagd: ik heb een computertas bij me, een schoudertas en straks een kind van 3. Ook nog een tas boodschappen? Dacht het niet. Daarna fiets ik door om de oudste op te halen. Om zes uur ben ik thuis en dan komt de onvermijdelijke vraag: wat eten we?

Een sms’je van mijn man: “Schat, ik ben om half zeven thuis!”

Okee.

Ik open de koelkast en soms heb ik mazzel: een kliekje van dit, vermengd met een vers iets van dat. Heerlijk. Maar soms zit er gewoon niet genoeg in. Niet iets waar ik mee uit de voeten kan. Ik ben stikjaloers op mensen die op zaterdag de boodschappen voor de hele week doen. Ik kom niet verder dan de dinsdag – daarna wordt het improviseren tot aan het weekeinde.

Die koelkast is dus later in de week redelijk leeg.

Dan kan ik kiezen:

  • Toch boodschappen doen (dat betekent de jongste in zijn wagentje hijsen en de straat weer op, terwijl ik net lekker thuis was.)
  • Toch iets in elkaar flensen wat niemand echt lekker vindt.
  • Iets bestellen (wat altijd te vet en te veel is)
  • Of: een boterhammaaltijd, aangevuld met kliekjes.

Dit is wat dan het liefst doe.

Eerst snijd ik de rauwe groenten die we in huis hebben in stukjes en zet het vast op tafel. De kinderen komen rond deze tijd sowieso klagen dat ze honger hebben, en dan vergrijpen ze zich graag aan de stukjes wortel, komkommer, paprika.

Ondertussen smeer ik een stapel boterhammen en beleg ze met kaas, worst, humus. Ik kook de eitjes die er nog zijn. Ik kijk of er nog een klein beetje spinazie in de vriezer ligt, waar ik een spinazieomelet met wat melk en kaas van maak. En dan eten we brood!

Glaasje melk, glaasje water erbij en klaar.

Als ik mazzel heb, ligt er nog wel rood fruit in de vriezer, een banaan in de fruitschaal en een pak yoghurt in de koelkast. Dat is dan ons toetje.

Supergezond & lekker!

Het kan natuurlijk niet elke dag, want ze moeten ook warm leren eten, maar dit is mijn guilty pleasure,– en eigenlijk mijn lievelingsmaaltijd van de week. Iedereen eet wat hij of zij het lekkerst vindt, de kinderen eten hun bord gewoon leeg en ik hoef niet meer de deur uit. En we voldoen behoorlijk goed aan de schijf van vijf! Ik ben heel blij met deze sluiproute door het spitsuur.

Wat is jouw favoriete sluiproute om het avondeten heen?

Psssst; en als ik wel heb gekookt, kom ik vaak alsnog uit bij brood. Kijk maar eens hoe het er bij ons thuis aan toe gaat….

https://www.youtube.com/watch?v=HlonmpxKdkw&list=UUIn63XIHeW0Y_pILCKGvDGA

Maar nog leuker is deze video! Wat een heerlijk gevoel om te zien dat wij niet de enige zijn bij wie het er thuis zo aan toe gaat! Kijk maar eens:

https://www.youtube.com/watch?v=2sEgIpCccbA&feature=youtu.be