Kijktip: De Opvoeders (vanavond op tv)

16.04.2018 04:55

Er is een nieuwe serie op de buis die je niet wilt missen. In de opvoeders tref je een heerlijk kijkje in vijf normale Hollandse gezinnen en hun dagelijkse struggles met het ouderschap. 

Opvoeden is leuk, maar niet altijd even makkelijk. En het kan ook nog eens op heel veel verschillende manieren. De een is graag streng, de ander juist niet. Daarnaast heeft ieder huisje heeft zijn eigen kruisje en vergt elke leeftijd van de kinderen weer een heel andere aanpak van de ouders. Never a dull moment, zullen we maar zeggen.  De serie De opvoeders, vanavond te zien op NPO 1, volgt vijf families die allemaal zo hun eigen nukken kennen. Van de boerenfamilie Mosselman,  drie kinderen in de leeftijd van 7 tot 3, tot de familie Ravenhorst met een peuterdrieling en familie Elabeidi,  voorzien van jonge pubers: allemaal beleven ze hun eigen problemen, toestanden, geluksmomentjes.

LEES OOK: Vanaf vanavond op televisie: Papadag. De heerlijke nieuwe serie over het vaderschap

De vijf families, allemaal anders qua samenstelling, worden gevolgd met behulp van kleine camera’s die in huis zijn geplaatst. Je begrijpt: elk moment wordt op deze manier genadeloos vastgelegd. De beelden worden vervolgens bekeken door ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont, die er zijn kundige mening over geeft. Ook worden opvoedkwesties voorgelegd aan een panel van ruim honderd Nederlandse opvoeders, die laten weten wat zij in een bepaalde situatie zelf hadden gedaan.

Kortom, mooi, herkenbare en boeiende momenten uit alledaagse families, voorzien van informatie waarvan je iets kunt leren. Want, zegt eindredacteur van het NPO 1-programma Herman Wegter: “Opvoeden doe je samen. Door dilemma’s en uitdagingen in de opvoeding te delen met andere ouders, helpen we elkaar verder. We kunnen zoveel van elkaar leren, daar worden we allemaal betere opvoeders van.” En zo is het maar net.

Kijken, dus!

De opvoeders is te zien elke maandagavond om 22.15 uur op NPO 1. Klik hier voor de trailer.
Openingsbeeld: fotografie Stijn Ghijsen 

LEES OOK: Binge-alert! Binnenkort op Netflix: de serie Splitting up Together