Kinderen en fietsen: veilig achterop bij een elektrische fiets

01.09.2022 17:18

Een elektrische fiets zie je steeds vaker. Logisch! Je kan super makkelijk je kind(eren) én boodschappen meenemen, zonder bezweet aan te komen op plek van bestemming. Dankzij de trapondersteuning tot wel 25 kilometer per uur kom je met gemak elke heuvel op! Liever zelf willen bewegen? Ook dat kan bij een elektrische fiets. Je stelt eenvoudig de hoeveelheid trapondersteuning in op je display.

In dit artikel lees je hoe je veilig een kinderzitje monteert op een elektrische fiets. Zo voorkom je onveilige situaties voor jou en je kleintje(s).

Kan je een kinderzitje makkelijk op een elektrische fiets monteren?

Veel mensen twijfelen of je wel een kinderzitje kan monteren op je elektrische fiets. Wanneer je zorgt dat je kinderzitje goed gemonteerd zit op je fiets, kan er in niet veel misgaan. Wil je nog zekerder zijn en gegarandeerd zijn dat je kleintje niks overkomt? Wij raden je dan aan om een kinderfietshelm aan te schaffen. Als je het toch spannend vindt om met je kleintje op de elektrische fiets te stappen, kan je natuurlijk ook altijd ervoor kiezen om niet de maximale trapondersteuning te gebruiken. Houd het tempo aan waar jij je goed bij voelt en stel dit eenvoudig in op je display.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de Polisport Helm, verkrijgbaar bij de Fietsvoordeelshop.nl. Deze leuke helm met printjes voor kinderen is verkrijgbaar in de kleuren roze en zwart. Je kan deze helm verkrijgen in de maat XS. Dit komt neer op een hoofdomtrek van ongeveer 48 tot 52 centimeter. Zorg dat de helm de goede maat heeft. Is de helm namelijk toch te groot of te klein? Dan kan de helm niet goed het hoofdje beschermen!

Kinderzitje voor

Je kan op de meeste e-bikes eenvoudig een kinderzitje monteren. Zeker op de speciaal daarvoor ontworpen moederfiets, is dit eenvoudig. Op de moederfiets kan je het kinderzitje ook makkelijk voor bevestigen. Heb je een kleintje van ongeveer 9 maanden tot 3 jaar? Ontdek samen de wereld vanuit het kinderzitje voor.

Favoriete elektrische moederfiets

Wil je een kinderzitje voor bevestigen? Wij adviseren je om dan de speciaal daarvoor bestemde moederfiets aan te schaffen. Onze favoriete elektrische moederfiets is de Gazelle Bloom C7 HMS 2022. Je kan deze Gazelle moederfiets aanschaffen in de kleuren blauw mat en in de kleur groen voor een prijs van 2429 euro.

De standaard uitvoering van de Gazelle Bloom C7 elektrische moederfiets is met een accu van 418 Wh. Je kan hier met een volgeladen accu afstanden behalen tot wel 40 tot 90 kilometer. Liever langere afstanden afleggen? Dan is het ook mogelijk om de accu uit te breiden naar een accucapaciteit van 630 Wh. Met een volgeladen accu kan je hiermee afstanden behalen tot wel 150 kilometer.

Kinderzitje achter

Op de meeste e-bikes is het mogelijk om een kinderzitje aan de bagagedrager te bevestigen. Hier heb je niet per se de speciaal ontworpen moederfiets voor nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een stevige bagagedrager. Bij de meeste e-bikes zit de accu in de bagagedrager. Let hierop als je een elektrische fiets aan gaat schaffen. Het is namelijk in dit geval niet altijd mogelijk om dan een achterzitje te bevestigen.

Ben je van plan om een kinderzitje te monteren op je elektrische fiets? Let er dan goed op dat deze ook daadwerkelijk erop past. Wij adviseren om een (elektrische) moederfiets aan te schaffen als je zeker wilt weten dat een achter- of voorzitje past. Een elektrische moederfiets proberen? Maak dan geheel vrijblijvend en volledig kosteloos een afspraak voor een proefrit bij één van de fysieke winkels van Fietsvoordeelshop.nl, bij jou in de buurt!