Met deze truc kom je de drukke ochtend (relatief) stressvrij door

20.05.2019 10:00

Het is een fase, het is een fase, het is een fase. Dat zeggen moeders (en vaders) om de haverklap tegen zichzelf en elkaar. Vanaf het moment dat je kind geboren wordt zijn er namelijk periodes dat er iets NIET gaat. Slapen en eten zijn wel de grootste probleemgebieden. Femke’s zoon Max heeft momenteel weer een fase waarin hij ’s ochtends met moeite iets naar binnen krijgt. Met lange tanden eet hij zijn ochtendboterham en de helft van de tijd laat hij het staan. Femke gooit het over een andere boeg…

Want dat is wat je als moeder doet. Tenminste, in deze tijd. Vroeger lieten ouders hun kroost net zolang aan tafel zitten totdat die ene boterham op was, maar ik ben niet van dat slag. Ik weet zelf hoe het is om per sé iets te moeten eten wat ik niet wil en dat wil ik mijn kind niet aan doen. Dus toen Max moeilijk ging doen met zijn ochtendboterham ben ik op zoek gegaan naar alternatieven.

“Dan eet ‘ie maar niet”, zou mijn eigen moeder zeggen, maar dat kan ik echt niet verdragen. Ik wil graag dat Max met een gevulde buik op school zit. Waar moet hij anders de energie vandaan halen om te spelen en te leren. Als je ziet hoe hard die kinderen achter elkaar aan rennen op het schoolplein weet je dat dat niet op niks kan gebeuren. Alles heb ik dus uit de kast getrokken om mijn onwillige zoon te laten eten. Ik ben begonnen met drinkyoghurt met daarin extra vezels (vond ie vies, want de stukjes bleven tussen zijn tanden zitten), daarna heb ik alle soorten fruit in huis gehaald en ’s ochtends een combinatie van appel, banaan, aardbeien en meloen gemaakt (at ie drie stukjes van en toen zei hij: ‘ik zit vol’) en vervolgens ben ik eieren gaan koken en zelfs bakken (heeft ie twee keer van gesmikkeld en toen was ook daar de lol vanaf).

Een groot ding ’s ochtends is ook dat onze zoon nogal een druk baasje is en daardoor snel afgeleid. Het liefst wil hij, als hij uit zijn bed komt, spelen en dat hele ontbijten kan hem gestolen worden. Het was dus zaak om het ontbijt interessant voor hem te maken. Een vriendin wees me op de nieuwe ontbijtgranen Quaker Kids Crunchy Mix-Up. “Gezonde havermout chunks”, zei ze. Ik begon hartelijk te lachen. Alsof Max een bakje ontbijtgranen wel zou gaan eten. Maar mijn vriendin had de belangrijkste informatie achtergehouden: er zitten namelijk dierenfiguurtjes in deze ontbijtgranen. Olifanten, eekhoorns en beren. En er is een aardbeien en een chocoladevariant. Holadijee!!  Mocht je nu denken: dat staat natuurlijk stijf van de suiker…deze ontbijtgranen bevatten veertig procent minder suiker dan andere ontbijtgranen voor kinderen.

Ik durfde er bijna niet op te hopen, maar vanaf het eerste moment dat ik dit dierenontbijtje met vruchtenkwark voor de neus van mijn zoon neerzette was alle moeilijkheid rondom het ontbijt verdwenen. Max blijft zitten, Max eet, want Max is gebiologeerd door het ‘jagen’ op de dieren in zijn ontbijt. En ik? Ik kan even rustig de krant lezen zonder de hele tijd te hoeven zeggen: “Mahax, neem je nog een hapje?”

Probeer de nieuwe Quaker Kids Crunchy Mix-Up ook eens aan de ontbijttafel. Lekker snel doordeweeks en ideaal om je dag vol energie te beginnen.  Een kommetje bevat 40% minder suiker dan andere ontbijtgranen en is rijk aan vezels. De mix met havermout chucks en dierenfiguurtjes is verkrijgbaar in de smaken chocolade en aardbei en ligt gewoon bij alle grote supermarkten. 

Dit artikel schreven wij dus samen met Quaker, maar de inhoud is 100% van ons. 

 

Advertisement