De 7 kenmerken van mijn post pregnancy lijf

17.06.2016 05:00
lijf, lichaam, veranderd

Als ik voor de spiegel sta, dan zie ik een lijf dat na twee zwangerschappen toch beheurlijk veranderd is. Kijk, ik weet dat je lichaam je superheilige tempel is en alles, en er zijn twee schitterend mooie kinderen uitgekomen en daar ben ik heel dankbaar voor, blabla, maar toch zijn er paar dingetjes veranderd waar ik best een tikkie van onder de indruk ben. 

Lees ook: Hartstikke mooi die zwangerschap. Maar dat lijf…

  1. Mijn rug. Vraag me niet hoe het komt, maar mijn rug is breder geworden. Mijn vriend ziet het ook, helaas. Ik besprak de rug op de redactie, zo van: hoe komt dit in godsnaam. En toen zei Vala dat er een woord voor is, namelijk spekrug. Nou. Van je collega’s moet je het hebben. Maar, lieve allemaal, de conclusie is helder. Ik heb éffe teveel taartjes en boterkoeken naar binnen gewerkt tijdens mijn zwangerschappen. Morgen begin ik met afvallen.
  2. Mijn heupen zijn anders gaan staan. En daardoor lijken/zijn ze breder? Of in ieder geval anders? Ik heb in ieder geval heel andere verhoudingen gekregen en ik dacht altijd dat dit totale onzin was, maar het is dus the truth and nothing but the truth so help me god.
  3. Laatst stond ik schuin voor de spiegel en toen zag ik dus (misschien moet je even rustig gaan zitten) dat mijn buik over mijn onderbroekrand heen hing. Ja, het staat er echt. Waar ik lichaamstechnisch gezien het allermeest bang voor was na een bevalling, is dus aan de hand. Een hangbuik. Ik heb een hangbuik. Waar is het raam.
  4. Ik denk toch dat mijn borsten misschien zijn gaan hangen? Weet je wat het is, we kunnen er lang of kort over debatteren met z’n allen, maar de potloodtest is een zeer betrouwbare test en wanneer ik een potlood onder mijn borst hang ben ik ‘m kwijt hoor. Dan is-‘ie gewoon patsboem weg. Uit beeld. Van de aardbodem verdwenen. Vermorzeld door de borst. Alsof het niks is, zo’n potlood!
  5. Mijn voeten zijn groter geworden en dat zit ik echt niet te verzinnen omwille van het stukje. Mijn motto is: over belangrijke zaken als voeten en schoenmaten lieg ik niet. Knoop het maar goed in je horen, hier hoorde je het als eerst: je voeten kunnen groter worden na een bevalling. In mijn geval swooshte ik van maat 40 naar maat 41. BAM.
  6. Laten we het hoofd niet vergeten! Mijn hoofd! Dat is namelijk ook veranderd sinds ik kinderen heb. Ik heb namelijk wallen gekregen. Na, dat vind ik zo’n ontzettend leuke en charmante toevoeging, ongelofelijk gewoon.
  7. Er is ook iets aan de hand met de haargroei. Ik bedoel: tijdens mijn zwangerschap had ik  schitterend dik haar (op mijn hoofd) en dat was fantastisch. Echter, nadat ik gestopt was met de borstvoeding vielen mijn haren in volle vaart uit, en inmiddels prijkt er dus een raar dun fletsig bosje op mijn hoofd. Lekker jammer weer. En dan is er ook – down under – iets anders aan de hand, en ik weet niet of het aan mij ligt, maar krijg je daar beneden snellere haargroei na je zwangerschap ofzo? Waarom is het in vredesnaam niet andersom? Dat ik op mijn HOOFD meer haren krijg en down under juist minder? Snap het niet. Snap het gewoon niet.
  8. Einde. Voor nu dan.

Lees ook: De fases die je buik doorloopt als je zwanger bent (maar dan echt!)