Moeder doneert meer dan 30 liter(!) moedermelk aan de slachtoffers van orkaan Harvey

13.09.2017 04:45

Eind augusts richtte orkaan Harvey onnoemelijke schade aan in de Verenigde Staten. Nadat de storm eerst vernielingen aanrichtte op de Caraïbische eilanden, kwam hij aan land in de staten Louisana en Texas. De totale schade die orkaan Harvey heeft aangericht wordt geschat tussen de 70 en de 200 miljard dollar.

Vanuit andere delen van de VS schieten Amerikanen de slachtoffers van Harvey te hulp, maar een moeder heeft wel een heel bijzondere donatie gedaan. Danielle Palmer, die zelf twee kinderen heeft, doneerde meer dan 30 liter moedermelk, voor de babies uit het orkaangebied. Danielle’s 6 maanden oude zoontje heeft een hartafwijking, waardoor hij haar melk niet kan drinken. Dit deed haar besluiten om haar melk te gebruiken om andere babietjes te helpen.

Danielle doneerde haar melk aan de Guiding Star Mid-Missouri, een zwangerschapscentrum, wat er vervolgens voor zorgde dat de melk terecht kwam bij moeders die het nodig hadden. Het koste Palmer twee maanden om deze hoeveelheid melk bij elkaar te ‘sparen’. Ondanks dat haar zoon niet bij haar kon drinken kolfde ze elke dag, om vervolgens haar melk in te vriezen. En nu had ze eindelijk een goede bestemming voor haar voorraad. Wat een mooi gebaar!

Bron: Popsugar

Lees ook: Vernederd en in tranen: Moeder moet 15 liter moedermelk weggooien