Paul (39, twee kinderen) zoekt een vrouw: “Het wordt wel weer tijd.”

09.02.2015 15:00

Paul (39) is sinds drie jaar gescheiden en heeft eindelijk weer zin om verliefd te worden jaar. Omdat zijn kinderen (Jip van 7 en Stijn van 10) het allerbelangrijkst zijn, schreef hij zich in bij een datingsite voor single ouders. Zes vragen aan Paul…

1. Hoe lang ben je al single?
“Drie jaar nu ongeveer, we zijn uit elkaar gegaan toen de jongste vier was. We waren al samen vanaf de tweede klas middelbare school. Highschool sweethearts en er stellig van overtuigd dat dit voor het leven zou zijn. We trouwden in 2003, groot feest, alles erop en eraan. Maar helaas, na 22 jaar samen, waarvan we er bijna 9 jaar getrouwd waren, kwam er toch een einde aan onze relatie. De laatste jaren leefden we praktisch als broer en zus. Zo gaat dat denk ik wel vaker met lange relaties. We hadden geen grote issues of ruzies, maar er was ook geen passie meer of romantiek. We hebben wel ons best gedaan om de relatie nieuw leven in te blazen, ook voor de kinderen, maar het zat er niet meer in. Met wederzijds respect zijn we toen uit elkaar gegaan.”

2. Hoe hebben jullie het toen met de kinderen geregeld?
“Ja, dat was nog wel even een puzzeltje en hoop stof voor discussie maar uiteindelijk zijn we er goed uitgekomen. We werken allebei freelance dus elke week ziet er anders uit. Daarom hebben we toen gekozen voor een ‘om de week’ omgangsregeling. Dat was voor iedereen de meest rustige situatie. Het eerste jaar na de scheiding hebben we om en om in ons oude huis gewoond. Het was ten tijde van de huizencrisis en we kregen het maar niet verkocht. Achteraf gezien was het eigenlijk een prima oplossing. De kinderen bleven zitten waar ze zaten en wij pendelden heen en weer tussen het huis en een klein appartementje dat we hadden gehuurd. Op en af, het was praktisch en het beste voor de kinderen, omdat hun leven niet dramatisch veranderde. Op deze manier konden ze langzaam wennen aan de nieuwe situatie, maar ik vond het emotioneel toch best zwaar.”

3. Wat vond je het moeilijkst?
“De leegte in dat eerste jaar, wanneer ik in mijn eentje in het appartementje zat. Ik heb daar erg aan moeten wennen. Ik miste Jip en Stijn heel erg. Maar ik zag dat het met de jongens gelukkig wel goed ging en dat maakte het voor mij ook minder zwaar in deze overgangsfase. De weken zonder de kinderen ging ik volledig op in mijn werk om er vervolgens in de week daarna weer helemaal voor ze te kunnen zijn.”

4. We zijn nu 3 jaar verder, hoe gaat het nu met je?
“Ja, er is veel veranderd in die 3 jaar. Het huis is gelukkig inmiddels verkocht en we hebben het tijdelijke appartementje opgezegd. Daar kleefden te veel nare herinneringen van het eerste jaar aan. Ik heb een heel leuk appartement gekocht waar ik me echt happy voel. In de week dat de jongens hier zijn is het een echt mannenhuis. Uiteraard kook ik gezond, maar in het weekend kunnen we ook rustig de halve dag onderuit op de bank liggen en voetbal kijken met de pizzadozen om ons heen. Dat zie ik bij hun moeder niet zo snel gebeuren.”

5. Wanneer merkte je dat er weer ruimte was voor de liefde?
“Goh, onlangs pas eigenlijk. Ik moest eerst echt even bijkomen van alles. De focus lag erg op mijn werk en uiteraard op de jongens. Maar een paar maanden geleden kwam er opeens een dame op mijn pad, die gevoelens bij me wakker maakte die me lieten inzien dat de liefde ook een plaats verdient in mijn leven. De jongens heb ik destijds niet betrokken bij die relatie. Ik sprak met haar af in de week dat ik de jongens niet had. Ik wilde eerst zeker weten of dit iets serieus kon worden. Een nieuwe vrouw in het leven van hun vader is niet niks. Daar wil ik zorgvuldig mee omgaan. Helaas is het stukgelopen tussen ons, we waren uiteindelijk niet verliefd genoeg om echt voor elkaar te kiezen. En daar wordt het nu weleens tijd voor, al zeg ik het zelf, om weer eens goed verliefd te worden.”

6. Je staat ingeschreven op een datingsite die gericht is op single ouders, is dat een bewuste keus van je?
“Ja, eigenlijk wel. Van alle kanten kreeg ik de tip om te gaan daten via internet. Dat is voor mij nieuw, maar het schijnt heel normaal te zijn tegenwoordig om op die manier je partner te vinden. Toen ik hoorde dat er een datingsite bestaat die speciaal gericht is op single ouders vond ik dat wel de moeite waard om te proberen. Wat ik al zei, ik wil er zorgvuldig mee omgaan voor de jongens. Ik ga ervan uit dat vrouwen die zich inschrijven bij zo’n site daar begrip voor kunnen opbrengen, waarschijnlijk hebben ze zelf ook kinderen en zitten ze in een zelfde soort situatie. Dat scheelt een hoop uitleg. Ben nu beetje aan het mailen met iemand. Op papier klikt het wel. Misschien wordt het inderdaad tijd voor een leuke date met haar…”

Ben je zelf een single ouder en ook weer toe aan een leuke date meld je dan aan op www.kndrngeenbzwr.nl

 

 

logokgb

Foto: iStock