Als je autistische zoon altijd alleen moet eten

autist
Elke dag hoopt moeder Leah dat er op school iemand is die met haar zoon Bo heeft geluncht tijdens de pauze. Ze vraagt het hem elke dag. En iedere dag kreeg Leah het antwoord ‘met niemand’. Tot er afgelopen week iets bijzonders gebeurde.

Lees ook: Autistje veilen in het passend onderwijs

De afgelopen tijd vroeg moeder Leah zich af hoe ze dat zelf deed op school, schrijft ze op Facebook, had ze veel vrienden, vond ze haar leraren aardig, at ze vaak alleen.. Ze herinnert zich één keer dat ze gehuild heeft, één keer. Voor haar autistische zoon is het anders. Hij wordt vreemd aangekeken op school, omdat hij autistisch is en soms wild met zijn handen zwaait, soms rare geluiden maakt en tijdens de lunch zit hij altijd alleen. En dat doet pijn.

Tot Leah afgelopen week een bijzondere foto kreeg opgestuurd en de tranen over haar wangen lopen. Een voetbalteam kwam op bezoek op school en één van de spelers, Travis, besloot met Bo te gaan eten. “Ik heb geen idee wat de speler ertoe bewoog om te gaan lunchen met mijn zoon”, schrijft ze op Facebook. ,,Maar ik ben er zo blij mee. Ik zal het nooit vergeten. Het komt niet vaak voor dat ik me geen zorgen hoef te maken over of mijn lieve zoon iemand heeft om mee te lunchen. Vandaag zat hij niet alleen.”

Bron: Facebook/ AD.

Geschreven door
More from Petra Meijerhof

Zwangerschap. Je gaat er de raarste dingen van doen

Deze video laat je zien hoe je leven eruit ziet als je...
Lees verder