Barbara’s favoriete decemberrecept: Kruidnoten-Chocolade-Fondue

22.11.2018 12:00

Barbara verheugt zich elk jaar enorm op de decembermaand, omdat ze dan met haar kinderen Morris (6) en Felix (12) haar pepernotenrecept kan maken. En niet zomaar pepernoten, maar pepernoten met én chocolade én nootjes/discodip. Zoeterdanzoet en oh zo lekker.

Als het buiten kouder wordt en je niet meer hele middagen door het bos of op het strand loopt te dwalen, vind ik het lastiger worden om leuke activiteiten te verzinnen met kinderen. Vooral mijn zoons, die ik geregeld moet uitlaten vanwege overtollige energie, kunnen zich geen uren vermaken met knutselen, tekenen en kleien. En de lego zijn ze op een zeker moment ook zat. Wat ik op die momenten graag uit de kast haal, is mijn recept voor kruidnoten-chocolade-fondue. Als ik aankondig dat we lekker gaan bakken, beginnen ze spontaan te juichen.

Nodig:

  • Koopmans Kruidnoten mix
  • Je favoriete chocolade (400 gram)
  • Scheutje slagroom (3 eetlepels)
  • Versiersels als discodip of gehakte pinda’s
  • Voor de volwassenen: scheutje van je favoriete likeur

Maak de Koopmans Kruidnoten zoals op het pak beschreven. Als ze uit de oven komen, laat je ze minstens een uur afkoelen. Zet hierna een pan met water op het vuur en breng aan de kook.  Breek de chocolade in stukjes en gooi in een vuurvaste schaal. Smelt de chocolade au bain marie boven het pannetje met water. Als de chocolade bijna is gesmolten voeg je er lepel voor lepel de slagroom aan toe. Roer na elke lepel door en kijk naar de dikte van de chocolade. Deze moet een beetje stroperig aanvoelen.

Je chocoladefondue is klaar! Dip de Kruidnoten eerst door de chocolade en daarna door de  versiersels. Succes gegarandeerd!

Dit artikel is geschreven samen met Koopmans, maar de inhoud is 100% van ons. Hier lees je alles over ons advertentiebeleid.

Afbeeldingsresultaat voor koopmans logo

Het Sinterklaasfeest maak je pas echt compleet met de heerlijke recepten van Koopmans. En het is de perfecte middagbesteding om samen met de kinderen te doen: lekker, leuk en makkelijk. In een handomdraai maak je ouderwets lekkere kruidnoten. Bekijk hier meer Koopmans sinterklaasrecepten.