Barbie wordt nu ook ongesteld (joehoe!)

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat er nu ook een barbiepop is die ongesteld wordt. Na vrouwelijke vormen, acné en cellulitis, krijgt Barbie er nu nog optie bij: de menstruatie. Dikke pret!

Nog geen jaar geleden ontwierp de 26-jarige Nickolay Lamm een realistische barbiepop. Geen wespentaille, lange benen en een glad gelaat, maar een goed gevuld lichaam met vrouwelijke vormen, acné en cellulitis. Toch is de ontwerper nog niet helemaal tevreden over de transformatie van de populaire pop. Want Barbie zou natuurlijk geen vrouw zijn, als ze niet ongesteld zou worden. En dus kwam de creatieveling met het idee om Barbie te laten menstrueren. Althans, je kunt doen alsof. Bij de pop krijg je namelijk de Period Party, een accessoirekit. Een ‘pretpakket’ gevuld met achttien maandverbandjes in alle kleuren van de regenboog, een schattige onderbroek en een kalender waarop je precies kunt zien wanneer het tijd is voor het maandelijks ongemak.

Het doel van de menstruerende barbiepop? Kinderen al op jonge leeftijd in aanraking laten komen met ongesteldheid. “De pop maakt het onderwerp voor ouders bespreekbaar en zorgt ervoor dat kinderen op een leuke én grappige manier in aanraking komen met menstruatie en alles wat daarbij komt kijken.”

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

Tsja, wij vragen ons toch een beetje af hoe zinnig dit is. Wat denken jullie ervan?

Lees ook: 20 Soorten speelgoed die per direct verboden zouden moeten worden.

Geschreven door
More from Femke Sterken

6 gouden regels om het leven met de aanstaande vader draaglijker te maken

Voor alle vrouwen die op dit moment zwanger zijn: je hebt het...
Lees verder