Ben jij “vermoederd”? Deze 7 tips helpen je jezelf weer terug te vinden

28.01.2015 05:00

Sinds ze kinderen heeft, weet Daphne niet hoe snel ze zich moet aankleden. Soms gaat dat mis ( “Wat ruik ik? Geiten?”) en soms gaat het goed (Euh. Dan loopt ze dagenlang in een onesie.). Maar nu is het genoeg! Zó gaat ze zichzelf aanpakken. Doen jullie mee?

Soms heb ik van die dagen, dan voel ik me net een prinses, prinses Assepoester welteverstaan. Het zijn die dagen dat ik zo’n 6x 5 kuub speelgoed van de vloer heb geraapt, met pijn en moeite een verkruimelde liga uit de radiator heb weten te pulken en voor de derde keer de dweil door de woonkamer haal. Wanneer ik mezelf afvraag waarom ik toch steeds de geitjes van de kinderboerderij ruik, om vervolgens te ontdekken dat die geur onder mijn eigen oksels vandaan komt, bedenk ik me dat de laatste keer dat ik onder de douche stond al snel 2 dagen geleden is.

Af en toe kan je jezelf totaal verliezen in de zorg voor je kind(eren), het huishouden en waarschijnlijk ook nog je werk. Je loopt thuis het liefst in een joggingpak of zo’n ontzettend aantrekkelijke onesie, je bent al zolang niet meer bij de kapper geweest dat je jezelf daar opnieuw moet voorstellen en de laatste keer dat je echt met vriendinnen op stap bent geweest was nog voor je zwangerschap. Kortom je bent een beetje ”vermoederd”. Tijd dat jij even wat meer aandacht aan jezelf gaat besteden. Regel maar alvast een babysitter want met deze tips vind jij jezelf weer terug!

Verbrand de onesie.
“Maar het zit zo lekker”, ja datzelfde geldt voor Crocks en Uggs maar die zouden ook bij wet verboden moeten worden. Trek wat toonbaars aan. Shop wat lekker zittende kleding die daarnaast ook trendy zijn (hé het is okay om ruim 3 jaar na de bevalling nog steeds een zwangerschapsjeans te dragen), leer jezelf een verzorgde 2 minute make-up aan en hang weer wat sieraden om je hals, aan je oren en je pols. Je voelt je al een stuk lekkerder als je er ook zo uitziet.

Dagje sauna.
De manier om lichaam en geest weer op te laden is om eerst volledig te ontspannen. Ga met je partner of een vriendin een dagje uitpuffen in de sauna. Maak het feest compleet met een bijgeboekte massage of gezichtsbehandeling.

Een weekendje weg.
Parijs, Londen, Milaan….of dichterbij in Antwerpen, Amsterdam, Maastricht. Trommel een handjevol vriendinnen op en geniet van een weekend sight seeing, winkelen en lekker lang tafelen.

Naar de kapper.
Je uitgroei is inmiddels zo groot dat het bijna door kan voor ombre. Tijd om naar de kapper te gaan of, als je een beetje handig bent, een pakje verf in huis te halen. Sla ook de knipbeurt niet over! En ben je inmiddels ook niet toe aan en mani- en pedicure?

Sluit je op in de badkamer.
Ligt je kroost te slapen? Laat dan het bad vol lopen, zet je telefoon op stil en pak wat te lezen. Vul af en toe aan met warm water en spreek met jezelf af dat je er pas weer uit mag als je er uit ziet als een rimpelig rozijntje. Niet de luxe van een bad? Ga dan gewoon schandalig lang onder de douche staan.

Zoek een hobby.
Sinds bekend is dat Bobbie Eden naast naaien ook gek is op haken, is deze vorm van handwerken (nee ik maak deze grapjes echt niet met opzet) enorm hip! Een hobby (mag ook sport zijn) is vaak een efficiënte uitlaatklep. Noteer de momenten dat je aan je hobby of sport wil besteden ook in je agenda (reserveer deze momenten voor jezelf) zo voorkom je dat andere verplichtingen jouw kostbare tijd inpikken.

Denk je nu na het lezen van dit rijtje “ja, dat is allemaal leuk en aardig maar daar heb ik helemaal geen tijd voor”, bedenk dan dat niemand tijd “heeft”, maar dat je wel tijd kunt maken. Daarover vast een andere keer meer, maar ik wil je wel alvast 1 tip geven.

Hulp in het huishouden.
Niets zo irritant om in je schaarse vrije tijd een badkamer uit te boenen. Neem een hulp in de huishouding die eens in de zoveel tijd het grote poetswerk voor je doet en ook je strijk- en opvouw werk verzorgt. Dat levert jouw al snel wat kostbare uurtjes aan vrije tijd op!

 

Foto: iStock.