Bericht van actrice Emmy Rossum over haar single moeder gaat viraal: “Ze was en is genoeg”

05.05.2017 16:45
Bericht van actrice Emmy Rossum over single moeders gaat viraal: "Je bent genoeg"

Het is een ideaalbeeld: je kind laten opgroeien met zijn of haar beide ouders. Toch is dit in veel gevallen niet de realiteit. Actrice Emmy Rossum vond het tijd worden dat hier meer en openlijker over wordt gepraat en vertelt in een bericht op haar Facebookpagina over hoe het voor haar was om op te groeien met een single moeder. Haar boodschap: het was niet altijd makkelijk, maar ze was en is genoeg. 

Lees ook: Wat je niet moet zeggen tegen een alleenstaande moeder

“Ik had een alleenstaande moeder. Ik heb een alleenstaande moeder. Dat is geen geheim,” schrijft ze. “Opgroeien op een school – en in een wereld – waar de meeste kinderen twee ouders hebben vond ik moeilijk. Vaderdag is nog altijd lastig. Ik weet nooit zo goed hoe ik het moet vieren. In de weken die eraan voorafgaan, voelt het als een golf die eraan komt. Soms probeer ik het te negeren – maar reclames maken dat behoorlijk moeilijk.”

Dat tradities waarin het draait om of vaders of moeders lastig kunnen zijn voor kinderen die opgroeien met één ouder, staat voor haar buiten kijf. “Al dit soort ’tradities’ zijn pijnlijke herinneringen die je steeds weer raken, en zorgen voor gevoelens als verlies, jaloezie (naar anderen toe, die hebben wat ik niet heb), boosheid en verwarring.”

Waar het voor haar als kind niet makkelijk was om haar vader te missen, zag ze ook hoe dit voor haar moeder was. Om haar dubbele rol, vader en moeder in een, te vieren neemt ze haar moeder soms mee uit op vaderdag. “Ze was zowel een moeder als een vader voor mij. Ik vind het niet fijn dat ze weet dat het mij – dertig jaar later – soms nog steeds pijn doet, omdat ze dan het gevoel krijgt dat ze niet genoeg was. Ze was altijd genoeg. Ze is genoeg. Ze was niet perfect, dat is niemand, maar voor mij was ze de beste moeder ooit.”

Lees het volledige bericht hier:

If you have a single parent, read this. If you’ve been through sexual assault, health scares, grief and loss, hate and…

Geplaatst door Emmy Rossum op dinsdag 25 april 2017

Geplaatst door Emmy Rossum op dinsdag 25 april 2017

Lees ook: Brief aan de single moeder: “In mijn ogen ben jij een held!”

(Bron: Scary Mommy)