Bevallen? Dan verdien je een dik, vet cadeau (desnoods koop je het zelf)

Werpgoud
Vader geeft moeder werpgoud
Elke maandag geeft Franke, inmiddels goed getraind als moeder, advies over prangende kwesties. Deze week: er is van alles te doen over verwende deeltijdprinsesjes die meer moeten werken. Franke zegt: ben je bevallen, zorg dan voor een cadeau, een aandenken waar je blij van wordt.

Jeetje mina, het was hè, dat bevallen? Poeh hé, die zag je niet aankomen! Of het nu geweldig soepel is gegaan, of dat het dagen heeft geduurd waarbij je liters bloed hebt verloren, het is een prestatie van mega formaat. Je hebt niet alleen negen maanden met een alien in je buik lopen zeulen, en extra vet, en kotsbuien getrotseerd en in soms nogal rare outfits gelopen, je hebt nu gewoon ook die alien uit je vagina geperst. Of uit je buik laten snijden. Halló! Weet je wel hoe knap dat is? Dat verdient een cadeau van grote omvang, toch?

Lees ook: Neem eens wat vaker een glas champagne (of wijn. of bier. of gin tonic)

Baargoud

Nou, ik zal je wat vertellen. Ik vind het dus achterlijk knap. Mannen kunnen het niet eens, zo moeilijk is het. Kun je nagaan. En daar heb je dus wel wat voor verdiend, hè, voor deze topprestatie. Daarom zeg ik: elke kersverse moeder verdient baargoud. Werpgoud. Hoe je het ook wilt noemen. Een dik, vet cadeau, iets wat je altijd aan deze dag zult herinneren, de dag dat je geweldige kind, dat jij zo geweldig hebt gemaakt, is geboren.

Ferrari

Er zijn mensen die voor zo’n prestatie een spiksplinternieuwe Ferrari kunnen afdwingen bij hun man (zoals Kylie Jenner, die een aantal jaar geleden als push present, zoals ze dat in Amerika noemen), maar we zijn niet allemaal buitenaards rijk, dus we zullen moeten roeien met de riemen die we hebben. en dat kan gelukkig op vele manieren. Het idee van baargoud, is dat je het van je geliefde krijgt. Je kunt hem subtiel erop wijzen, dit stukje even onder zijn neus schuiven, of gewoon bot zeggen: ‘Geef me eens een vet cadeau, gast, ik verdien dat.’

Zelf doen

In 90% van de gevallen komt het dan goed. Je kunt er ook nog hints bij geven wat je wil. Een gouden armband, een fles parfum, mijn boek (zie hieronder), een borrelplank van de plaatselijke kaasboer, een paar Uggs: het maakt niet uit wat, als jij er maar gelukkig van wordt.
Mocht je nu toevallig met een knurft/kneiter/gieraard van een man opgescheept die hier geen trek in heeft/dit zeker vergeet: doe het dan zelf. Koop iets moois (van de en/of-rekening), en zorg dat je er enorm van geniet. Bij de aanschaf moet je net denken: ai, beetje boven m’n budget. Dan zit je altijd goed. Want je verdient het, moeder, echt waar. En je zult er zo van genieten, dat je je bevallingsdag er echt een gouden randje meegeeft, hoe de omstandigheden verder ook waren.

En willen we dat niet allemaal? Precies, dat dacht ik ook!

Meer tips van Franke lezen? Bijvoorbeeld hoe je je geliefde zover krijgt baargoud voor je te regelen?
Bestel dan
hier haar nieuwe boek Ik denk dat ik het wel kan, boordevol tips voor kersverse moeders!

Openingsbeeld: Icons8 Team, Unsplash

Lees ook: Wil je pijnbestrijding? Schreeuw er desnoods om. Je hebt er recht op!

Geschreven door
More from Franke van Hoeven

Wat vind jij: alle leraren verplicht de griepprik?

Wat een toestand! Hele scholen liggen plat door de heersende griep, die...
Lees verder