Facebookpost over thuisblijfouders gaat viraal: ‘Je mag best pissig zijn als je man ineens een weekend weggaat’

23.11.2018 04:55
Facebookpost over thuisblijfouders gaat viraal: 'Je mag best pissig zijn als je man ineens een weekend weggaat'

De Australische (mommy-)blogger Constance Hall staat bekend om haar eerlijke stukjes over het ouderschap, zowel op haar blog als op haar Facebookpagina.  Ze plaatste een post waarin ze het opneemt voor thuisblijfmoeders, die enorm vaak is geliked en gedeeld.

In haar stukjes schrijft Constance over haar eigen problemen en die van haar vriendinnen, waarin ze altijd probeert haar support voor moeders, en vrouwen in het algemeen, uit te spreken. In deze post vertelt ze dat ze een vriendin van haar haar overstuur opbelde, omdat haar man ineens had aangekondigd dat weekend weg te gaan. Haar vriendin vroeg haar “Is het normaal dat ik daar boos over ben. Hoe zou jij je daarover voelen?”

Ze schrijft: “Ik heb erover nagedacht, van allebei de kanten. Het eerlijke antwoord is dat ik inderdaad boos zou zijn. Wat mensen die niet thuisblijven met de kinderen zich niet realiseren is dat diegenen die dat wel doen offers brengen. Zij genieten echt niet altijd van het huishouden doen, of alleen met de kinderen naar het park gaat. Thuis blijven met de kinderen is hard werken, en het maakt niet uit hoe hard je werkt, de volgende dag ligt hetzelfde werk er weer.

De enige pauze die thuisblijfouders krijgen, hun weekend om het maar zo te zeggen, is wanneer jij, hun partner, thuiskomt. Jij bent het weekend, jij bent de pauze.” vervolgt ze. “Dus de volgende keer dat je spontaan een weekend weg wilt, probeer dan te begrijpen waarom je partner zich teleurgesteld voelt. Stel je voor dat jij vijf dagen achter elkaar hebt gewerkt, en vlak voordat je weekend begint belt je partner en zegt: “Sorry, je hebt deze week geen weekend, je moet gewoon doorwerken.” Dan zou je ook pissig zijn, toch?”

Constance’s post kreeg veel bijval van andere moeders. Lees de volledige post hier:

Lees ook: Waarom ik groot respect heb voor de thuisblijfmoeder