Blogger vraagt zich af: ‘Waarom moeten we vaders vragen te helpen in huis?’

Moeders Facebookpost gaat viraal: 'Waarom moeten wij vragen of jullie willen helpen?'
Wanneer de discussie gaat over een ongelijke taakverdeling in huis, zeggen vrouwen vaak: “Je moet ook specifiek zijn. Duidelijke taken en aanwijzingen geven, want anders zien mannen het gewoon niet.’ Logisch? Hmmm nee… vinden wij ook niet. 

Waarom moeten vrouwen hun mannen wijzen op wat er gedaan moet worden? Waarom moeten we ze vragen simpele huishoudelijke taken uit te voeren? WAAROM BEDENKEN ZE DAT ZELF NIET? Vaders kunnen toch ook zien dat de kinderen nieuwe kleren nodig hebben? Of bedenken dat de kinderen op woensdag naar zwemles moeten? Door te stellen dat je als moeder je man moet vragen om te helpen met dit soort dingen, leg je de verantwoordelijkheid voor het regelen van dit soort zaken alsnog volledig bij de vrouw neer. Als je het niet vraagt, wordt het namelijk niet gedaan.

De Australische blogger Constance Hall plaatste onlangs een post op haar Facebook over dit fenomeen. Haar frustraties zijn waarschijnlijk voor veel moeders herkenbaar. Het is namelijk gewoon heel zwaar om in je eentje verantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen van het hele gezin. En het zou ook gewoon niet nodig moeten zijn. We zouden niet moeten hoeven vragen om hulp van onze mannen. Ze moeten het uit zichzelf doen.

Lees Constance’s volledige post hieronder

Bron: Facebook

LEES OOK: Illustratrice vraagt zich af: waarom dragen vrouwen de mentale last van een gezin?

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Moeite met het kiezen van een leuke babynaam? Twitter schiet je te hulp!

Model Chrissy Teigen, getrouwd met soulzanger John Legend, is in verwachting van...
Lees verder