Borstvoeding in het openbaar? Ja, natuurlijk. Free the Tittie!

Het laatste woord was er toch nog niet over gezegd. Jan Heemskerk, oud-hoofdredacteur van Playboy en borstenkenner pur sang, wilde ook graag nog even zijn mening geven over borstvoeden in het openbaar.

Een paar dagen na de dag dat het 50 jaar geleden is dat er voor het eerst een naakte vrouw was te zien op de Nederlandse televisie, hierbij volgaarne mijn mening over (schaamteloze en uitbundige) borstvoeding in de publieke ruimte. Komt-ie: láát die mensen!

Lees ook: Ook Marcel vindt iets van borstvoeding: flap niet de hele boel naar buiten.

Wees blij dat er vrouwen zijn die zonder gêne de borst ontbloten, om wat voor reden dan ook. Wees blij met elke openbare boob, in deze benauwde tijd van de nieuwe preutsheid. Wees blij dat je zusters hebt, die – geheel terecht – menen dat zij net zo veel recht hebben als mannen om hun tieten aan den volke te tonen, zonder daarop te worden afgerekend met misprijzen of geil gesis.

Is het ongewoon, twee pronte borsten on display in de viswinkel? Zeker. Is het erg? Lijkt me niet. Het zijn borsten! Ze bijten niet en – als ik even voor de meeste mannen mag spreken – worden over het algemeen als een welkome verschijning beschouwd. En zolang de mannen hun enthousiasme over dit buitenkansje (borsten in het wild!) op een acceptabel niveau weten te houden, is daarmee ook niets mis.

Ik wil hier dus hartelijk pleiten voor méér blote borsten in de publieke ruimte. Wat voor borsten dan ook, om welke reden dan ook – kinderen voeden, zonnebaden, als activistisch statement of zomaar voor de gezelligheid. Opdat we – weer – aan ze wennen, borsten, en ophouden ze te zien als voedselmachine of vleesgeworden seksueel provocatie. Neem een voorbeeld aan de vrouwen van freethenipple.com en ontbloot je geest! Het zijn gewoon borsten. Asymmetrisch dansende vetbollen met melkklieren. Get a grip! Láât die mensen!

Lees ook: Renée schrijft Femke: Als je aanstoot neemt aan mijn blote borst, is dat jouw probleem.
En: Brief aan de borstvoedende moeder zonder gêne!

Geschreven door
More from Jan Heemskerk

Papa te dik? Zo raakt HIJ zijn zwangerschapskilo’s kwijt

Ben jij niet de enige die tijdens de zwangerschap wat is aangekomen?...
Lees verder