Brief aan Sinterklaas (met de 8 dingen die moeders écht willen)

05.12.2014 05:00

Femke heeft alles wat haar hartje begeert.  Qua spullen. Toch schrijft ze een brief aan Sinterklaas, want sinds ze moeder is, heeft ze wel een paar wensen die niet in materie uit te drukken zijn.

Lieve Sinterklaas,

Ik heb eigenlijk niks nodig. Geen echte cadeaus die u inpakt en die ik dan weer uitpak. Ik heb al  een ipad, ik heb al boeken, ik ga op vakantie naar curacao, ik heb al genoeg sokken en dvd’s en ik heb een melkschuimer van nespresso. U hoeft dus voor mij de winkels niet af te struinen op zoek naar iets waarvan ik zeker weet dat ik het toch niet echt nodig heb. Langzamerhand besef ik dat geluk in kleine dingen schuilt. Vandaar dat dit mijn verlanglijstje is:

  1. Ik wil heel graag het lijf terug wat ik had voordat ik Max kreeg. Zonder striae en hangbuik graag.
  2. Ik wil heel graag dat mijn kind luistert als ik ‘nee’ zeg. Waarom doet ie dat niet Sinterklaas? Waarom werkt zelfs honderd keer ‘nee’ niet?
  3. Ik wil heel graag een nieuw geheugen, want mijn oude geheugen is op. Ik vergeet soms zelfs hoe mijn zoon heet of haal de namen van mijn man en zoon door elkaar.
  4. Ik wil heel graag meer geduld, Sinterklaas. Gisteren heb ik Max geslagen, toen hij mij sloeg. Dat had ik natuurlijk niet mogen doen, want opvoedkundig is het belabberd. Maar ik trok het even niet meer.
  5. Ik wil héééél graag een soort pauze-knop. Dat ik in mijn grootste momenten van wanhoop (als Max krijsend op de vloer ligt wanneer ik hem zijn jas aan probeer te trekken) op die knop kan drukken, zodat alles even stilstaat en ik adem kan halen.
  6. Ik wil heel graag een soort magische (niet schadelijke/gezonde) energiepil om in te nemen als ik van slaapgebrek de ene voet niet meer voor de andere kan zetten.
  7. Oh en mag ik ook alstublieft een beetje dankbaarheid? Want ik weet dat ik meer moet genieten van alles wat ik heb, maar ik vergeet het zo vaak vanwege stress, irritatie en moeheid.
  8. Ik wil heel graag een week lang slapen, Sinterklaas, en dan tussendoor Grey’s anatomy kijken, zonder dat er een peuter op mijn hoofd komt zitten.Lieve Sinterklaas, het zijn misschien best veel wensen en ik snap dat het niet helemaal haalbaar is, maar al wordt er maar een deel van één van deze verlangens vervuld…dan zou ik u eeuwig dankbaar zijn. Zult u erover nadenken? Alvast bedankt!Liefs, Femke