Deze 10 celebrity’s werden pas moeder na hun veertigste. Is het een trend?

Deze 10 celebrities werden pas moeder na hun veertigste

Er lijkt in Hollywood een trend gaande waarbij actrices, zangeressen en andere beroemdheden steeds later moeder worden. Steeds meer vrouwen lijken ervoor te kiezen zich eerst volledig op hun carrière te richten, alvorens zich op het moederschap te storten. Zoals bijvoorbeeld de moeders hieronder. 

1. Gwen Stefani

Gwen Stefani was 44 jaar oud toen ze haar zoon Apollo Bowie Flynn kreeg. Zij had al twee kinderen, Kingston en Zuma, die ze kreeg in haar dertiger jaren.

2. Rachel Zoe

Mode-ontwerpster Rachel Zoë was 42 toen ze aankondigde zwanger te zijn van haar tweede kind, met haar man Rodger Berman.

3. Halle Berry

Halle Berry was 41 toen ze in 2008 haar eerste kind Nahla Ariela Aubrey kreeg. Uiteindelijk kreeg ze haar twee kind, Maceo, op haar 47ste. Berry gaf aan zich beide zwangerschappen geweldig te voelen.

4. Kelly Preston (de vrouw van John Travolta)

Nadat hun zoon Jett op zijn 16de tragisch kwam te overlijden, kregen John en Kelly in 2010 een kerngezonde zoon. Kelly was op dat moment 48 jaar oud.

5. Tina Fey

Tina Fey schreef in haar boek Bossypants: ‘Het is wetenschappelijk bewezen dat als vrouw na je veertigste je vruchtbaarheid en kans op een rol in een film aanzienlijk dalen.’ Toch besloot Tina de gok te wagen, en op haar 41ste beviel ze van haar tweede dochter, Penelope.

6. Susan Sarandon

Susan Sarandon kreeg haar oudste dochter Eva op 39-jarige leeftijd. Daarna volgden haar zoons Jack Henry op haar 42ste, en Miles Guthrie op haar 45ste.

7. Brooke Shields

Actrice Brooke Shields kreeg na de geboorte van haar eerste dochter Rowan Francis in 2003, last van een heel heftige postnatale depressie. Uiteindelijk volgde hierdoor pas drie jaar later haar tweede dochter Grier. Op dat moment was Brooke Shields 41.

8. Celine Dion

Na verschillende IVF pogingen en een miskraam, beviel Celine Dion in 2010 op haar 42ste van haar tweeling Eddy en Nelson.

9. Meryl Streep

Meryl Streep beviel vlak voor haar 42ste verjaardag in 1991 van haar vierde en jongste kind, Louisa Jacobson Gummer.

10. Nicole Kidman

Nicole Kidman beviel in 2008 van haar eerste biologische kind, Sunday Rose. Ze was toen 40 jaar oud. In 2012 kreeg ze nog een dochter met haar man Keith Urban, maar ditmaal via een surrogaatmoeder.

Nooit meer iets missen? 
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte! 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Handig en inventief! Ouders delen hun beste parenting hacks op Twitter

Als ouder leer je snel genoeg dat je inventief moet zijn, anders...
Lees verder