Charmayne (27) over haar post-bevallingslijf: “Mijn billen zijn slapper dan een paar jaar geleden.”

Charmayne en de vader van haar zoontje zijn uit elkaar. “Als ik niet alleen was, zou ik klaar zijn voor een tweede. Als kind droomde ik van een groot gezin, maar ik heb nog de tijd.”Advertisement

“Ik ben te lui om te gaan sporten. Nou ja, misschien is lui niet het goede woord. Ik werk fulltime als manager in een kapsalon en ben alleenstaande moeder van een kind van twee jaar. Wanneer ik ‘s avonds thuis op de bank plof, ben ik kapot. Bovendien; als ik wil sporten, moet ik weer oppas regelen. En mijn ouders passen al zoveel op. De tijd die ik met mijn zoontje heb, wil ik ook met hem besteden. Dan maar een wat minder strakke buik. Wat dat betreft zijn mijn prioriteiten wel duidelijk, hoor.”

“Helaas is de relatie met de vader van mijn zoontje al voorbij. Ons kind was vijf maanden oud toen we uit elkaar gingen. Het was mijn keuze, na een relatie van acht jaar. Mijn kind is geboren uit liefde, dat wel, maar het ging gewoon niet meer. Sindsdien ben ik helemaal zelf verantwoordelijk, ook financieel. Soms zie ik vrouwen van mijn leeftijd die nog zo’n heerlijk onbezorgd leven hebben. Daar ben ik dan heel eventjes jaloers op, net als op hun strakke lijven. Als ik mijn zoontje optil heb ik wel eens een Oooeps-momentje®. Of wanneer ik op mijn werk lang heb gezeten en dan opeens opsta. Ik vroeg mijn vriendinnen een keer of zij dat ook hadden. Nou, nee, zeiden zij. Dan voel ik me opeens zo’n oud wijf, al ben ik pas 27 jaar.”

“Mijn billen zijn slapper dan een paar jaar geleden. Mijn buik is niet meer zo strak. Maar ik ben echt geen joggingbroek-moeder geworden. Dat past niet bij me. Iedere dag doe ik mijn best om er goed uit te zien. Haar en make-up is altijd netjes. Ik plan ook geregeld momenten voor mezelf, om lekker met vriendinnen op stap te gaan of even een hapje eten. Daar geniet ik te erg van om het niet meer te doen. Ik heb mijn draai als moeder inmiddels gevonden. Als ik niet alleen was, zou ik klaar zijn voor een tweede. Als kind droomde ik van een groot gezin, met in ieder geval drie kinderen. Ik heb nog de tijd. Misschien ontmoet ik nog een man met wie dat gebeurt.”

_w4a0430_1

 

lightsbytena_preffered-image

Deze interviewserie met fotoshoot kwam tot stand in samenwerking met lights by TENA, een nieuw product dat pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar is in de Nederlandse supermarkten en drogisterijen. Het ligt in het schap tussen de reguliere inlegkruisjes. Een op de drie vrouwen van 35+ krijgt te maken met kleine ongelukjes. Je kan hier een gratis proefpakket bestellen, zodat je het kan proberen. Doe er je voordeel mee.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Philippine bedankt haar moeder: “Dankjewel dat je bij beide bevallingen was.”

Philippine, moeder van twee zoontjes (3 en 1 jaar oud), wil haar...
Lees verder