Cool! Australische politica geeft dochter borstvoeding tijdens toespraak

24.06.2017 05:00

De Australische politica Larissa Water moest een toespraak geven in het parlement, maar tegelijkertijd moest haar dochter gevoed worden. Wat doe je dan? Multitasken. 

Larissa Waters vestigde al eerder de aandacht op borstvoeding geven toen ze haar dochter Alia Joy de borst gaf tijdens een Senaatsvergadering. Maar nu ging ze nog een stapje verder. Dit keer nam ze zelf het woord, terwijl haar dochter ondertussen rustig doordronk. Zelf zei ze: ‘Vrouwen hebben altijd werken en het opvoeden van kinderen gecombineerd, of dit nou bij een baas was of thuis. Ik hoop dat deze actie helpt om het geven van borstvoeding te normaliseren.’

Zie hier de video van Larissa Waters tijdens de vergadering.

Is het nodig om borstvoeding in het openbaar te normaliseren? Aan de hand van recent onderzoek kunnen we concluderen van wel. Uit een onderzoek van het Voedingscentrum uit 2016 blijkt dat 43 procent van de Nederlanders borstvoeding in het openbaar ‘niet normaal’ vindt. Uit dat onderzoek blijkt dat veel moeders wel beginnen met het geven van borstvoeding in het openbaar, maar dat ze vanwege de negatieve reacties die ze krijgen hier weer mee stoppen. Door deze reacties wordt de drempel voor vrouwen steeds hoger.

Wij vinden het statement dat Larissa maakt in ieder geval heel cool! Hoe staan jullie tegenover borstvoeding geven in het openbaar?

(Bron: AD / beeld: screenshot ABC)